Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Στο "μάτι του κυκλώνα" οι αποδοχές του προσωπικού

Οδηγίες με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών για συμπίεση των πρόσθετων αποδοχών

"Μαχαίρι" στις πρόσθετες αποδοχές (αποζημιώσεις για εφημερίες, υπερωρίες κλπ.), που δικαιούται και λαμβάνει το προσωπικό των νοσοκομείων προκειμένου να αυξήσει το πενιχρό του εισόδημα, επιχειρεί να βάλει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών με πρόσχημα ότι καταβάλλονται σε πολλές περιπτώσεις ποσά που ξεπερνούν τα νόμιμα όρια. Αυτό προκύπτει από εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ) με θέμα "Δαπάνες μισθοδοσίας προσωπικού νοσοκομείων", που υπογράφει ο υφυπουργός Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκης και στάλθηκε στις 8 Δεκέμβρη στις αρμόδιες υπηρεσίες όλης της χώρας.

Στην εγκύκλιο αναφέρονται μεταξύ άλλων οι εξής διαπιστώσεις που περιήλθαν σε γνώση της αρμόδιας υπηρεσίας του ΓΛΚ:

  • Υψηλές πρόσθετες αποδοχές στο πάσης φύσεως προσωπικό, αντίθετες με το πνεύμα της δημοσιονομικής πειθαρχίας, που χαρακτηρίζει τον εκτελούμενο προϋπολογισμό...
  • Καταβολή υψηλών πρόσθετων αμοιβών από πολλές διοικήσεις νοσοκομείων, οι οποίες επικαλούνται εγκριτικές αποφάσεις του αρμόδιου υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας χωρίς να έχουν εξασφαλίσει πρώτα την πληρωμή των τακτικών αποδοχών.
  • Καταβληθέντα ποσά για αποζημιώσεις των εφημεριών, τα οποία ξεπερνούν το όριο που θέτει σχετική νομοθετική διάταξη. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα η εγκύκλιος δίνει εντολή να αναζητηθούν και να επιστραφούν τα παραπάνω ποσά που έχουν καταβληθεί!

Μετά τα παραπάνω, καλούνται οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας, κατά την έγκριση πρόσθετων αμοιβών του προσωπικού των νοσηλευτικών ιδρυμάτων να λαμβάνουν υπόψη το περιεχόμενο της εγκυκλίου, ενώ τονίζεται ότι η έγκριση πρόσθετων αμοιβών, χωρίς την εξασφάλιση των αναγκαίων πιστώσεων δεν είναι νόμιμη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ