Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Στην τελική ευθεία της ιδιωτικοποίησης

Δημόσιες επιχειρήσεις έχουν ήδη πάρει αποφάσεις για την αγορά μετοχών του "Χρηματιστηρίου ΑΕ"

Το δεύτερο δεκαήμερο του Γενάρη θα πραγματοποιηθεί η δημόσια εγγραφή για την εισαγωγή των μετοχών του Χρηματιστηρίου της Αθήνας στο... Χρηματιστήριο. Παρά το γεγονός ότι μέχρι τώρα δεν έχει γίνει καμία επίσημη ανακοίνωση, οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις δίνουν και παίρνουν και μια σειρά οργανισμοί του δημοσίου - υλοποιώντας κατά πάσα πιθανότητα άνωθεν εντολές - προσπαθούν να εξασφαλίσουν αποφάσεις των ΔΣ για να αγοράσουν μετοχές.

Η δημόσια εγγραφή αφορά στην πώληση 2.450.000 μετοχών ονομαστικής τιμής 1.000 δρχ. η μία (το 49% του μετοχικού κεφαλαίου του "Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών ΑΕ") με ενδεικτικές τιμές που εκτιμάται ότι θα κινηθούν μεταξύ 11.500 και 13.000 δραχμών. Οι αρμόδιοι δηλαδή αναμένουν να συγκεντρωθούν από 28 μέχρι 32 δισ. δραχμές, ενώ οι μετοχές που θα μοιραστούν θεωρούνται "χαμηλού κινδύνου" και "επένδυσης μακροχρόνιου χαρακτήρα".

Εντύπωση, αλλά και ενδεικτικό του τρόπου των λεγόμενων "χρηματιστηριακών επενδύσεων", είναι το γεγονός ότι πριν καν ανακοινωθεί επίσημα το πώς,το πότε και με ποιο αντίτιμο θα γίνουν οι εγγραφές για την απόκτηση μετοχών του Χρηματιστηρίου, ήδη υπάρχουν αποφάσεις - και μάλιστα εταιριών που είναι οι ίδιες εισηγμένες στο Χρηματιστήριο - για την αγορά μετοχών. Σ' αυτά τα πλαίσια, σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες, η διοίκηση του ΟΤΕ αποφάσισε χτες να τοποθετήσει κεφάλαια πάνω από 1 δισ. δρχ. στη δημόσια εγγραφή, που θα γίνει στις 10 - 12 του επόμενου Γενάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ