Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Υπερβολική διατύπωση"

Η γενική κατακραυγή που προκάλεσε εγκύκλιος του 1ου Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, με την οποία απαγορεύεται η είσοδος των γονέων στα σχολεία κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους, υποχρέωσε τον αντινομάρχη Γ. Μαρωνίτη να δηλώσει ότι η επίμαχη διατύπωση, την οποία χαρακτήρισε υπερβολική, θα αλλάξει. Αυτό είπε χτες σε αντιπροσωπεία Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Πειραιά, που παραβρέθηκαν και έθεσαν το θέμα στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Παιδείας.

Ταυτόχρονα ο αντινομάρχης έθεσε το θέμα της φύλαξης των σχολείων. Οι λύσεις όμως που πρότεινε ,κινούμενες στο πλαίσιο της άγριας λιτότητας που επιβάλλει η κυβέρνηση και στην Παιδεία, στην καλύτερη περίπτωση σήμαιναν ανατροπή των εργασιακών σχέσεων ή υποχρέωση των γονέων να πληρώνουν τους φύλακες.

Συγκεκριμένα, ο Γ. Μαρωνίτης είπε ότι μέχρι να εγκριθεί ο νέος Οργανισμός που προβλέπει την πρόσληψη 90 φυλάκων (έγκριση που προσδιόρισε ότι θα γίνει μέσα στα προσεχή δύο χρόνια), θα γίνει προσπάθεια πρόσληψης του αναγκαίου προσωπικού με τον τρόπο που προσλαμβάνονται οι καθαρίστριες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ