Τρίτη 9 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Επίκαιρη Ερώτηση για το Σκαραμαγκά

Το δυσοίωνο μέλλον των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, όπως αυτό διαφάνηκε και από το πρόσφατο συνέδριο του "Economist", αλλά και "το τι μέλλει γενέσθαι" με τους εργαζόμενους, φέρνει το ΚΚΕ στη Βουλή, με Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Μήτσου Κωστόπουλου προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και Εργασίας.

Η Επίκαιρη Ερώτηση έχει ως εξής: "Οπως προέκυψε και από τις εργασίες του Συνεδρίου του "Economist" που έγινε πρόσφατα, το μέλλον των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και των εργαζομένων σ' αυτό, προβλέπεται δυσοίωνο. Το καθεστώς "μαύρης εργασίας" με απολύσεις και πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, των βασικών δικαιωμάτων των εργαζομένων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, καθώς και οι ποικιλότροπες ενισχύσεις στο ναυτιλιακό και ναυπηγικό κεφάλαιο, είναι το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η κυβέρνηση. Αποκαλύφθηκαν, επίσης, τα σχέδια για παραπέρα συρρίκνωση του κλάδου, στα πλαίσια του συμπληρωματικού ρόλου των ναυπηγείων που θέλει η Ευρωπαϊκή Ενωση και οι πολυεθνικές του κλάδου.

Επίσης φάνηκε ότι αν θα δοθούν κάποια έργα, πρόθεση της κυβέρνησης και της εργοδοσίας είναι να υλοποιηθούν με καθεστώς "μαύρης εργασίας", με εργολαβίες, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, έργου κλπ. Για να προχωρήσει αυτό το καθεστώς, προέκυψε ότι προετοιμάζονται μαζικές απολύσεις και ανατροπή της υπάρχουσας εργατικής νομοθεσίας. Ηδη αυτό γίνεται στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά με εκβιασμούς, ποινές κλπ., σε βάρος των εργαζομένων.

Ερωτώνται οι κ.κ. υπουργοί εάν θα αποτραπεί αυτή η εξέλιξη και θα παρθούν μέτρα για την ανάπτυξη της ναυπηγικής βιομηχανίας στα πλαίσια ενός ενιαίου δημοσίου φορέα, καθώς και για την προστασία των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ