Τρίτη 9 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στα άχρηστα το αντεργατικό "σύμφωνο"

Το αντεργατικό "Σύμφωνο Εμπιστοσύνης προς το 2000" καταδικάζει με ομόφωνη απόφασή της η διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου και καλεί το συνδικαλιστικό κίνημα όλης της χώρας, να πετάξει στα άχρηστα και το σύμφωνο της ντροπής και αυτούς που το προσυπέγραψαν.

Σημειώνοντας πως οι εργαζόμενοι της Λέσβου δεν αποδέχονται την αφαίρεση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, καλεί σε μαζική συμμετοχή στην πανεργατική απεργία στις 18 Δεκέμβρη, για "να δείξουμε ότι μένουμε ανυποχώρητοι στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και να δώσουμε το μήνυμα της αντεπίθεσης της εργατικής τάξης".

- Το "Σύμφωνο Εμπιστοσύνης προς το 2000" καταδικάζει επίσης, με επιστολή της προς τη ΓΣΕΕ, η Ομοσπονδία Εργαζομένων Καπνοβιομηχανιών Ελλάδας και την καλεί "να υπογραφεί σύμφωνο εμπιστοσύνης της ΓΣΕΕ με εκατοντάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, χιλιάδες σωματεία και δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους για αγωνιστική διεκδίκηση αυτών που δικαιούνται οι εργαζόμενοι ανάλογα με την προσφορά τους". Επίσης αναρωτιέται για τους λόγους της σπουδής να υπογραφεί το "σύμφωνο", χωρίς καν πραγματική πλειοψηφία στη διοίκηση της ΓΣΕΕ και ελάχιστο χρόνο πριν το συνέδριο της Συνομοσπονδίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ