Παρασκευή 5 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Το ξεσπίτωμα της Εθνικής μπάσκετ

Ερώτηση κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλος και Μπ. Αγγουράκης

Ερώτηση για τον αποκλεισμό της Εθνικής ομάδας μπάσκετ από το κλειστό του ΟΑΚΑ τη Δευτέρα 1 Δεκέμβρη, όταν ζήτησε να προπονηθεί ενόψει του παιχνιδιού με τη Βουλγαρία, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Μήτσος Κωστόπουλος και Μπάμπης Αγγουράκης. Στην Ερώτηση υπενθυμίζεται ότι η Εθνική δεν μπόρεσε να προπονηθεί επειδή εκεί είχαν προγραμματίσει προπόνηση ο ΠΑΟ και η ΑΕΚ.

"Αυτή η υπόκλιση στους ιδιώτες που κερδοσκοπούν στο χώρο του αθλητισμού αποκαλύπτει την ουσία της κυβερνητικής αθλητικής πολιτικής, η οποία συμπληρώνεται με τη σχεδόν ολοκληρωτική απουσία μέτρων ενίσχυσης του μαζικού λαϊκού αθλητισμού και του σχολικού αθλητισμού (μόλις 158 εκατ. δρχ. προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός για το σχολικό αθλητισμό, δηλαδή λιγότερο από 100 δρχ. για κάθε μαθητή)" αναφέρεται στην Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ.

Οι Μήτσος Κωστόπουλος και Μπάμπης Αγγουράκης ερωτούν τον υπουργό Πολιτισμού αν προτίθεται η κυβέρνηση να διερευνήσει το περιστατικό και αν πρόκειται να πάρει μέτρα για την απρόσκοπτη προετοιμασία των εθνικών ομάδων σ' όλα τα αθλήματα και να τους δίνεται προτεραιότητα έναντι οποιασδήποτε ιδιωτικής αθλητικής ομάδας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ