Σάββατο 29 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ
ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ
για τις ελευθερίες και τα δικαιώματα του λαού

Στην Ολυμπιάδα κρίνεται και δοκιμάζεται η δημοκρατική ευαισθησία του λαού μας, υπογραμμίζει το ΚΚΕ και καταγγέλλει την πρωτοφανή κυβερνητική επιχείρηση καταστολής του δίκαιου αγώνα των κατοίκων της περιοχής

Το βαθιά αντιδημοκρατικό καθεστώς της αστυνομοκρατίας και της κατάλυσης ακόμη και των στοιχειωδών ατομικών ελευθεριών, που έχει επιβάλει η κυβέρνηση στην περιοχή της Ολυμπιάδας, χάριν της πολυεθνικής TVX, κατάγγειλε χτες ο Δημήτρης Γόντικας,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, που επισκέφθηκε επικεφαλής του Κόμματος την περιοχή. Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ πέρασε, μετά από πολλές δυσκολίες, τα μπλόκα των πάνοπλων ανδρών των ΜΑΤ και συναντήθηκε με τους αγωνιζόμενους κατοίκους, εκφράζοντάς τους την κατηγορηματική και ολόπλευρη συμπαράσταση του ΚΚΕ.

Σχετικά με την πρωτοφανή επιχείρηση κρατικής καταστολής και τρομοκράτησης των κατοίκων της περιοχής, ο Δ. Γόντικας δήλωσε: "Οσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στην πολιορκούμενη Ολυμπιάδα στέλνουν σήμα κινδύνου για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του ελληνικού λαού και δείχνουν ότι έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση αδίστακτη, ικανή να αλυσοδέσει τον ελληνικό λαό, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των πολυεθνικών και των αφεντικών.

Στην Ολυμπιάδα, τούτες τις ώρες, κρίνεται και δοκιμάζεται η δημοκρατική ευαισθησία του λαού μας. Ενα μαζικό κίνημα αντίστασης, αλληλεγγύης και αγώνα πρέπει να αναπτυχθεί, για να καταργηθεί εδώ και τώρα το καθεστώς τρομοκρατίας, ψυχολογικής βίας και πρωτόγνωρης βαρβαρότητας. Να μην προχωρήσει αυτή η επαίσχυντη σύμβαση με την TVX GOLD".


ΣΕΛ.  16   -   17

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ