Πέμπτη 13 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Οι μεν και οι δε

Οι μεν θέλουν την τυπική διατήρηση και ουσιαστική εφαρμογή της θανατικής ποινής σε όλες τις περιπτώσεις εμπόρων ναρκωτικών. Οι άλλοι θέλουν τον αποχωρισμό των λεγόμενων σκληρών από τα μαλακά και τη νομιμοποίηση της χρήσης των δεύτερων, αφού - όπως λένε - η πολιτική της καταστολής δεν έχει φέρει μέχρι σήμερα σοβαρά αποτελέσματα. Στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ αναφερόμαστε, που έχουν μέχρι σήμερα ταχθεί με τη μια ή την άλλη άποψη.

Ολοι τους ισχυρίζονται, βέβαια, ότι αγωνίζονται για την αντιμετώπιση της σύγχρονης αυτής μάστιγας. Και όμως, και οι μεν και οι δε, δε λένε και κυρίως, δεν κάνουν ουσιαστικά τίποτε, για τον ιδιαίτερα κρίσιμο τομέα της πρόληψης. Ολοι τους ή σχεδόν όλοι τους, δε διστάζουν να παραδεχτούν - γενικόλογα έστω - την ύπαρξη βαθύτερων κοινωνικών και πολιτικών αιτιών του φαινομένου των ναρκωτικών και της μεγάλης διάδοσής τους, αλλά δε λένε και κυρίως, δεν κάνουν ουσιαστικά τίποτε, για την αντιμετώπιση αυτών των αιτιών.

Πάντως, όλοι τους... προσφέρουν "ειδήσεις" στα ΜΜΕ, οι σχετικές δηλώσεις ή ανακοινώσεις γίνονται θέμα ευρύτερης συζήτησης (και αποπροσανατολισμού) και το ζήτημα καλά κρατεί, όπως και η ολοένα και μεγαλύτερη διάδοση των ναρκωτικών...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ