Σάββατο 25 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: Από τη διοίκηση της Τράπεζας Ελλάδας ανακοινώθηκε ότι τη Δευτέρα 27 του Οκτώβρη, μέρα εορτασμού της επαιτείου της 28ης Οκτωβρίου, οι υπηρεσίες του κεντρικού καταστήματος της Τράπεζας στην οδό Πανεπιστημίου θα λειτουργήσουν από τις 8 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Τελικά εκείνο που πολύ φοβήθηκαν, ότι δηλαδή το μίνι κραχ στα χρηματιστήρια της Ασίας θα επηρέαζε έντονα και την οδό Σοφοκλέους, δεν επαληθεύτηκε. Πάντως στα πλαίσια της χτεσινής συνεδρίασης υπήρξαν έντονες διακυμάνσεις των τιμών, ενώ κάποια στιγμή - στην αρχή της συνεδρίασης - ο γενικός δείκτης "έχανε" περίπου 1,5 ποσοστιαία μονάδα. Τελικά, η πτώση περιορίστηκε στο 0,85%, ενώ οι συναλλαγές κινήθηκαν σε αρκετά ικανοποιητικά επίπεδα και έφτασαν τα 20,6 δισεκατομμύρια.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Στη Λάρισα θα μεταβεί την ερχόμενη Δευτέρα 27 Οκτώβρη ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Δρυς, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επισκέψεών του στην Περιφέρεια, όπου θα έχει συνάντηση με τους διευθυντές των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών, των Τελωνείων και του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) Θεσσαλίας. Την Τρίτη, ο Γ. Δρυς θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στο Νομό Καρδίτσας.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Διπλασιάστηκαν τα καθαρά κέρδη (προ φόρων) της Τράπεζας Κεντρικής Ελλάδος στο εννιάμηνο Γενάρης - Σεπτέμβρης 1997 συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Τράπεζας, τα καθαρά κέρδη (προ φόρων) ανήλθαν στο παραπάνω διάστημα σε 854 εκατ. δρχ. έναντι 426 εκατ. δρχ. την αντίστοιχη περίοδο του 1996. Το βελτιωμένο αποτέλεσμα προήλθε κυρίως από την αύξηση των συνολικών εσόδων κατά 13,5%, τα οποία ανήλθαν σε 14 δισ. δρχ. το 1997 έναντι 12,4 δισ. δρχ. το 1996 και στη συγκρατημένη αύξηση των συνολικών δαπανών. Το σύνολο του ενεργητικού της Τράπεζας αυξήθηκε κατά 23% και έφτασε τα 118,2 δισ. δρχ., ενώ οι λογαριασμοί τάξεως αυξήθηκαν κατά 36%.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα το ηλεκτρονικό εμπόριο διοργανώνει για τις 10 και 12 του Νοέμβρη το απόγευμα το Κέντρο Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου με τη Συνεργασία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας και τη στήριξη του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε στελέχη εμπορικών και βιομηχανικών επιχειρήσεων και θα διεξαχθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τη γραμματεία του Εμπορικού Συλλόγου στα τηλέφωνα 4176.318, 4178.934 μέχρι τις 5 του Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ