Σάββατο 4 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Αποθρασύνθηκε η ΕΠΑΕ

Απειλεί με απεργία αν δεν της δοθεί νέο πακέτο επιχορηγήσεων από το κράτος

Αποθρασύνθηκαν τελείως οι έμποροι του ποδοσφαίρου και ζητούν "λαγούς με πετραχήλια". Εχοντας... γλυκαθεί από τη συνεχή υποχωρητικότητα της πολιτείας, τα θέλουν όλα δικά τους. Χτες η ΕΠΑΕ πραγματοποίησε Γενική Συνέλευση και έθεσε στους υπεύθυνους το δίλημμα: Η ικανοποιείτε τις απαιτήσεις μας ή τέρμα οι ελληνικές ομάδες απ' το ΠΡΟΠΟ.

Μάλιστα ο εκβιασμός γίνεται πριν καλά καλά στεγνώσουν τα κροκοδείλια δάκρυα που έχυναν οι επιχειρηματίες για το πλήγμα που θα έφερνε στον ΟΠΑΠ η απεργία των παιχτών. Η υποκρισία τους κράτησε λίγο γιατί είναι πολλά τα λεφτά. Τι ζητούν; Το ποσοστό από τον ΟΠΑΠ να γίνει 12%, από 8% που είναι τώρα, ενώ ανάλογο ποσοστό να παίρνουν όταν λειτουργήσει το προκαθορισμένο στοίχημα.

Να πάρουν αναδρομικά κάποια χρήματα που τους είχαν υποσχεθεί, λόγω μείωσης των στηλών στο ΠΡΟΠΟ, αλλά και να πληρώνει ο οργανισμός αντί για την ΕΠΑΕ το 1% που αντιστοιχεί στον ΠΣΑΠ. Αν ως το τέλος του μήνα δεν έχει γίνει αποδεκτός ο εκβιασμός τους, τότε από τις 20 Νοέμβρη το ΠΡΟΠΟ δε θα περιλαμβάνει ελληνικούς συλλόγους. Στη συνέχεια έως τις 30/11 θα κάνουν νέα ΓΣ για ν' αποφασίσουν αποχή από τα πρωταθλήματα.

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού Μάνος Μαυροκουκουλάκης "άναψε φωτιές" με την τοποθέτησή του. Αφησε υπονοούμενα για μεροληπτική διαχείριση των οικονομικών και απείλησε πως θ' απευθυνθεί στις υπερκείμενες αρχές (ΟΥΕΦΑ, ΦΙΦΑ) για την απόδοση των εποπτών. Τους χαρακτήρισε "μηχανικά καρτούν" και άφησε να εννοηθεί πως εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία.

  • Η ΦΙΦΑ οριστικά θα αποφανθεί για το μέλλον του Μάρκου. Η Δικαστική Επιτροπή Εφέσεων (ΔΕΕ) χτες το πρωί συνεδρίασε ξανά και έκρινε πως τελικά είναι αρμόδια να ασχοληθεί. Ετσι με ψήφους 4 υπέρ και 1 κατά απέρριψε την προσφυγή του παίχτη. Αιτιολογώντας τη θέση τους οι πλειοψηφούντες θεωρούν πως επειδή "αφ' ενός υπήρχε επικυρωμένο συμβόλαιο από την ΕΠΑΕ και αφ' ετέρου η προσφυγή κατατέθηκε εκτός μετεγγραφικής περιόδου" ο Παναθηναϊκός έχει δίκιο. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες, η παγκόσμια συνομοσπονδία βάσει της υπόθεσης Μποσμάν θα 'χει άλλη άποψη.

Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ