Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Ιδανικό ξεκίνημα

Ο Ολυμπιακός με σούπερ γκολ του Γιαννακόπουλο κέρδισε την Πόρτο 1 - 0 στο κατάμεστο ΟΑΚΑ

Αν η καλή μέρα (σ.σ. ουσιαστικά νύχτα) φαίνεται από την αρχή, τότε ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς το Τσάμπιονς Λιγκ. Η πανάκριβη νίκη 1 - 0 επί της έμπειρης Πόρτο σίγουρα κάνει τους παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς να ατενίζουν με αισιοδοξία το μέλλον του στο θεσμό.

Στο κατάμεστο Ολυμπιακό Στάδιο οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να πάρουν τους πολύτιμους βαθμούς της νίκης γιατί αντιμετώπισαν χωρίς φόβο αλλά με πάθος την πρωταθλήτρια Πορτογαλίας, που φάνηκε κατώτερη του αναμενομένου αφού τα "παχιά" λόγια των παικτών αλλά και της τεχνικής ηγεσίας έμειναν... λόγια.

Εντάξει, μπορεί να μην ήταν... προπόνηση για τους Πειραιώτες (όπως είχε δηλώσει ο Κυριάκος Τοχούρογλου) ο αγώνας, αλλά το σκορ θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο για την ελληνική ομάδα, αν σε ορισμένες προσπάθειες είχαν ευτυχέστερη τελική κατάταξη. Πάντως, για να είμαστε και δίκαιοι και οι κυανόλευκοι θα μπορούσαν να είχαν φτάσει κοντά στο γκολ, όμως ο Ολυμπιακός είχε την τύχη να έχει σε έξοχη μέρα τον Τοχούρογλου που είχε κατεβάσει τα... ρολά.

Αναμφίβολα το γρήγορο γκολ λειτούργησε θετικά στην έκβαση του αγώνα. Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος με μια... φωτοβολίδα από 40 μέτρα άφησε άναυδο τον Κορέια που θα δει το βίντεο για να καταλάβει τι έχει συμβεί...

Οι Πορτογάλοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως τα ατού τους Ζαρντέλ, Ζάχοβιτς και Ρουί Μπάρος ήταν ντεφορμέ. Ομως και το σύστημα του Μπάγεβιτς λειτούργησε στην εντέλεια. Ασφυκτικό πρέσιγκ στο χώρο του κέντρου και έξυπνες εναλλαγές παιχνιδιού από τα δύο άκρα. Στην επανάληψη αν κάποιος δικαιούται διά να ομιλεί, αυτός είναι ο Ολυμπιακός που είχε τα ηνία του αγώνα. Ηταν μια νύχτα μαγική, συνέχεια της προχτεσινής όπου οι ελληνικές ομάδες έγιναν Ευρωπαίες. ΑΕΚ η σειρά σου.

Από το νικητή ξεχώρισαν οι Ανατολάκης, Γιαννακόπουλος, Τοχούρογλου και Καραταϊδης. Για την Πόρτο ίδρωσαν περισσότερο οι Μέντες, Παουλίνιο Σάντος και Ντρούλοβιτς.

Ο Ούγγρος διαιτητής Σαντόρ Πουλ, κορυφαία σφυρίχτρα στον κόσμο, άφησε να εξελιχθεί το γρήγορο ματς και αυτό ήταν ό,τι καλύτερο για την ποιότητά του. Παράπονα για ένα πέναλτι ένθεν και ένθεν μάλλον δεν ευσταθούν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τοχούρογλου, Βαρεσάνοβιτς, Καραταϊδης, Ανατολάκης, Γιαννακόπουλος, Νινιάδης, Αλεξανδρής (59' Νταμπίζας), Ιβιτς (90' Σαμπανάτζοβιτς), Τζόρτζεβιτς, Πασαλής, Γεωργάτος (81' Γκόγκιτς).

ΠΟΡΤΟ: Ρουί Κορέια, Παουλίνιο Σάντος, Αλοϊζιο, Φερνάντο Μέντεζ, Κονσεϊσάο, Ρουί Μπάρος (51' Καπούτσο), Φόλια (59' Αρτούρ), Ντρούλοβιτς, Ζαρντέλ, Ζοάο Μανουέλ Πίντο (32' Μπαρόζο), Ζάχοβιτς.

Γιάννης ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ