Τρίτη 2 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΝΟΣΤΟΣ"
"Πρέπει να προλάβουμε"

"Καλώς ήρθατε σπίτι μας". Η υποδοχή των παιδιών της Θεραπευτικής Κοινότητας "Νόστος" στο κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Σπ. Χαλβατζή, ήταν θερμή. Σχηματίστηκε ένα ημικύκλιο και τα παιδιά συστήθηκαν. Το ίδιο έκαναν και τα μέλη του κλιμακίου του ΚΚΕ.

Στη συζήτηση που ακολούθησε έγινε η διαπίστωση ότι η κυβέρνηση ρίχνει το βάρος στα προγράμματα υποκαταστάτων, αφήνοντας στη μοίρα τους τις Θεραπευτικές Κοινότητες, όπου οι προσπάθειες για απεξάρτηση και επανένταξη των πρώην χρηστών ναρκωτικών ουσιών έχουν αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια δύο μέλη της Κοινότητας, ο Αλέξανδρος και η Ρουμπίνη,ξενάγησαν την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στους χώρους του κτιρίου και ενημέρωσαν για τις καλλιτεχνικές, αθλητικές και καθημερινές δραστηριότητές τους. Εχουν χωριστεί σε ομάδες εργασίας. Αλλη ομάδα διαχειρίζεται τα χρήματα, άλλη προγραμματίζει το φαγητό της βδομάδας, άλλη επισκευάζει το κτίριο όταν χρειαστεί, άλλη έχει αναλάβει τη συντήρηση του ιστιοπλοϊκού πλοίου "NEVO", άλλη δημιουργεί εορταστικές κάρτες και κοσμήματα για την κάλυψη κάποιων εξόδων.

Πριν καλά καλά τελειώσει η ξενάγηση, είχε ετοιμαστεί το τραπέζι για το μεσημεριανό φαγητό. Η πρόσκληση για γεύμα στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ έγινε αμέσως δεκτή. Εξάλλου, το είχε ετοιμάσει η ομάδα που είναι υπεύθυνη για τη διατροφή. Οι ίδιοι είχαν ζυμώσει και το μαύρο εξαίρετο ψωμί.

Η επίσκεψη στο "Νόστο" ήταν μοναδική εμπειρία και θα έπρεπε να την πραγματοποιήσουν όλοι όσοι υποστηρίζουν τα προγράμματα χορήγησης υποκαταστάτων και αψηφούν τη μεγάλη προσφορά των Θεραπευτικών Κοινοτήτων. Δε θα ξεχάσουμε την απάντηση του Αλέξανδρου,όταν τον ρωτήσαμε γιατί κάνουν τις δουλιές τρέχοντας και όχι περπατώντας. "Πρέπει να προλάβουμε. Να ανακτήσουμε τον χαμένο χρόνο - μας είπε. Εγώ πρέπει να προλάβω 13 χρόνια χρήσης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ