Παρασκευή 22 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Περιφερειακές συναντήσεις

"Πλοία και ήρωες του ελληνικού ναυτικού", μέσα από παλιές καρτ ποστάλ έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι επισκέπτες της έκθεσης, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βάτικων Λακωνίας, με τη συμπαράσταση του δήμου Νεάπολης. Η έκθεση, που φιλοξενείται μέχρι τις 31 Αυγούστου στο ξενοδοχείο "Λιμίρα Μάρε", φιλοδοξεί να συμβάλει στη δημιουργία Ναυτικού Μουσείου στα Βάτικα.

  • Στις ακριτικές Σάππες ξεκινάει σήμερα το τριήμερο εκδηλώσεων "Ακρίτεια '97"."Θράκη - Αιγαίο - Κύπρος" είναι ο κεντρικός άξονας του τριήμερου, που περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, εκθέσεις βιβλίου, φωτογραφίας κ.ά.
  • Συνεχίζοντας την προσπάθειά του για γόνιμη παρουσία στο χώρο του πολιτισμού, το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Καρύστου "Ανεμοπύλες" διοργανώνει και φέτος τη "Γιορτή Κρασιού",που ξεκινάει αύριο και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Αυγούστου. Εκτός από τις μουσικές, θεατρικές και χορευτικές εκδηλώσεις το πρόγραμμα περιλαμβάνει και εκθέσεις του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας και του Εργαστηρίου Εικαστικών Τεχνών Καρύστου.
  • Στην παραλία του Λεωνιδίου διοργανώνεται αύριο, στις 7.30μ.μ. η "Δεύτερη Γιορτή Τσακώνικης Μελιτζάνας".Εκτός από τοπικούς χορούς και γλέντι, το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαγωνισμό φαγητών, που έχουν σαν κύριο συστατικό την τσακώνικη μελιτζάνα.
  • "Το Ελληνικό Αρχιπέλαγος" είναι ο τίτλος της έκθεσης χαρτών του Αιγαίου και της Σαντορίνης, που εγκαινιάζεται αύριο, στις 7.30μ.μ., στη Θήρα (Βιβλιοθήκη Μπελλώνειου Ιδρύματος).
  • Στους λαϊκούς καλλιτέχνες της Κόνιτσας είναι αφιερωμένη η εκδήλωση, που διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Κόνιτσας τη Δευτέρα, στις 7μ.μ. Θα μιλήσουν οι Β. Νιτσιάκος ("Από τη γεωργοκτηνοτροφική αυτάρκεια στην τεχνική ειδίκευση") και Μ. Αράπογλου ("Οι μαστόροι της επαρχίας Κόνιτσας"), θα γίνει απονομή επαίνων στους τιμώμενους, καθώς και τα εγκαίνια έκθεσης με έργα τους.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ