Στάσεις εργασίας και εκδηλώσεις σε χώρους δουλιάς για την Πρωτομαγιά
Με εξορμήσεις, εκδηλώσεις και στάσεις εργασίας σε χώρους δουλιάς, τα συνδικάτα μπαίνουν στην τελική ευθεία του γιορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς,με αποκορύφωμα την κεντρική συγκέντρωση τη Δευτέρα, 1η Μάη, στις 10 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως,όπου οι εργαζόμενοι καλούνται να πάρουν μέρος μαζικά και αγωνιστικά, δίνοντας με τα συνθήματα και τα πανό τους το πραγματικό ταξικό περιεχόμενο του γιορτασμού.
"Τριανταπεντάωρο - 7ωρο - πενθήμερο, χωρίς μείωση των αποδοχών",είναι το κεντρικό σύνθημα που προβάλλει ενόψει του γιορτασμού της Πρωτομαγιάς, η Συντονιστική Επιτροπή των Σωματείων της Αθήνας.Στη διακήρυξη της Συντονιστικής τονίζεται πως "ο διεκδικητικός, αγωνιστικός, ταξικός προσανατολισμός του εργατικού κινήματος και των αγώνων δείχνουν τη διέξοδο", και στα πλαίσια αυτά διοργανώνονται εκδηλώσεις και εξορμήσεις, που κορυφώνονται με στάσεις εργασίας των σωματείων την Παρασκευή 28 Απρίλη.
Πανεξόρμηση για την τήρηση και τη νομοθετική κατοχύρωση του, από χρόνια κατακτημένου στην πράξη, 7ωρου - 35ωρου, έχει ξεκινήσει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, το οποίο έχει κηρύξει για αύριο Πέμπτη δίωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι."Τιμώντας την 1η Μάη, συνεχίζουμε στο δρόμο του ανειρήνευτου ταξικού αγώνα για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας", σημειώνεται στην ανακοίνωση του συνδικάτου, που παράλληλα πραγματοποιεί σειρά εκδηλώσεων στους τόπους δουλιάς και κατοικίας, αναδεικνύοντας τη "σημασία και το νόημα του ξεσηκωμού των εργατών του Σικάγου, σήμερα".