Κυριακή 16 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Ζήσε Μάη μου... για το φετινό πρόγραμμα!

Είναι πολλοί εκείνοι που γνωρίζουν για τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού του ΕΟΤ (έστω κι αν είναι ελάχιστοι εκείνοι που τελικά καταφέρνουν να μετάσχουν), ελάχιστοι, όμως, γνωρίζουν για το ανάλογο πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, παρ' όλο που όλοι μπορούν (εάν το εισόδημά τους επιτρέπει να πάνε διακοπές) να είναι δικαιούχοι αυτού του προγράμματος, δεδομένου ότι δεν υπάρχει ανώτατο όριο εισοδήματος.

Ο ΕΟΤ κάθε χρόνο εφαρμόζει ένα πρόγραμμα αντίστοιχο με εκείνο του κοινωνικού τουρισμού, με την έννοια ότι έχει κοινό στόχο από τη μια να διευκολύνει τους Ελληνες - κύρια τους εργαζόμενους με χαμηλά εισοδήματα - να κάνουν τουρισμό με χαμηλές τιμές και από την άλλη να τονώσει τον εσωτερικό τουρισμό της χώρας (και από κοντά να συμβάλει στη διαφήμιση και στην αύξηση της κάλυψης των ξενοδοχείων).

Στο πρόγραμμα μπορούν να μετάσχουν όλα τα τουριστικά καταλύματα της χώρας, από ξενοδοχεία μέχρι κάμπινγκς και ενοικιαζόμενα δωμάτια, με την προϋπόθεση ότι έχουν άδεια λειτουργίας από τον ΕΟΤ, αλλά και οι μονάδες του Οργανισμού. Τα καταλύματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα κάνουν εκπτώσεις στις λεγόμενες "τιμές πόρτας", δηλαδή στις επίσημες τιμές που έχουν δηλώσει για το τρέχον έτος στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο και αναγράφονται στους τιμοκαταλόγους που αναρτώνται στις πόρτες των δωματίων (απ' όπου και ο όρος) που κυμαίνονται από 30% μέχρι 50%.Ας σημειώσουμε, ότι συνήθως, στο πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού δηλώνουν συμμετοχή ξενοδοχεία με μικρό ποσοστό κάλυψης. Για το λόγο αυτό, οι περισσότερες συμμετοχές προέρχονται από ξενοδοχεία των ακριτικών νησιών.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τους δικαιούχους είναι να κάνουν κράτηση στο ξενοδοχείο που θα επιλέξουν από αυτά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού τουλάχιστον για δύο βράδια και να είναι ομάδα τεσσάρων ατόμων και πάνω. Να σημειώσουμε ότι δικαιούχοι του προγράμματος δεν είναι οι τουρίστες που διακινούνται μέσω τουριστικών πρακτορείων, δεδομένου ότι οι διαπραγματεύσεις για τις τιμές σ' αυτές τις περιπτώσεις γίνονται μεταξύ των ξενοδόχων και των πρακτόρων.

Φέτος έχουν υποβάλει στον ΕΟΤ αίτηση προκειμένου να περιληφθούν στο πρόγραμμα για την περίοδο '95 - '96 πολλά ξενοδοχεία από τη Μυτιλήνη, τη Χίο και γενικότερα τα ακριτικά νησιά, ενώ ελάχιστες είναι οι συμμετοχές από τη Ρόδο, την Κέρκυρα, τη Ζάκυνθο και άλλες περιοχές που κάθε χρόνο έχουν μεγάλη τουριστική κίνηση. Στόχος της αρμόδιας διεύθυνσης του ΕΟΤ είναι να συμπεριλάβει φέτος και τη Μύκονο, και να συνδυαστεί το πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού με κάποιες πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Δήλο.

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να έχει συμπληρωθεί ο κατάλογος των καταλυμάτων που θα συμμετάσχουν στο φετινό πρόγραμμα με τις αντίστοιχες τιμές που ισχύουν μετά την έκπτωση, τους οποίους μπορεί κανείς να προμηθευτεί από τα κεντρικά γραφεία του ΕΟΤ, καθώς και από τα περιφερικά του γραφεία σε όλη τη χώρα και από τις νομαρχίες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αρχίζει από τα μέσα Ιούνη(2004-05-20 00:00:00.0)
Στην τελική ευθεία η διάλυσή του(2001-05-23 00:00:00.0)
Διακοπές σε φίλους ή στο χωριό(1998-06-26 00:00:00.0)
Θύμα της λιτότητας και ο κοινωνικός τουρισμός(1996-05-15 00:00:00.0)
Το πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού του ΕΟΤ(1996-04-25 00:00:00.0)
μικρα μεγάλα(1995-01-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ