Παρασκευή 14 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Ενωμένοι όλοι εναντίον της "Χαμάς"

Η παλαιστινιακή και η ισραηλινή ηγεσία ενωμένες στη μάχη κατά των "τρομοκρατών" της "Χαμάς". Εσπευσαν να βοηθήσουν και οι ΗΠΑ...

ΓΑΖΑ.-

Ενωμένες, παρά τις διαφορές τους, στη μάχη εναντίον των "τρομοκρατών" της "Χαμάς" εμφανίζονται η παλαιστινιακή και η ισραηλινή ηγεσία. Στην προσπάθειά τους αυτή έσπευσαν να βοηθήσουν και οι ΗΠΑ, αποστέλλοντας ειδικούς πράκτορες του FBI, με αφορμή το θάνατο μιας νεαρής Αμερικανίδας υπηκόου από τις βομβιστικές επιθέσεις της Κυριακής.

Ανταποκρινόμενος στην επιθυμία του Γιάσερ Αραφάτ, την οποία μετέφερε στο Αμμάν ο Τζαμίλ Ταρίφι, υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων στην παλαιστινιακή κυβέρνηση, ο Ιορδανός υπουργός Εσωτερικών Σαλαμέχ Χαμάντ είχε, χτες, έκτακτη συνάντηση με τον Ιμπραχίμ Γκοσέχ, εκπρόσωπο της "Χαμάς" στην Ιορδανία. Ανώτερος αξιωματούχος της ιορδανικής κυβέρνησης, ο οποίος θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του, αποκάλυψε ότι ο Χαμάντ προειδοποίησε πως επειδή η "Χαμάς" δεν είναι αναγνωρισμένη πολιτική οργάνωση στην Ιορδανία και επειδή οι δραστηριότητες των μελών της είναι παράνομες, η ιορδανική κυβέρνηση, στο εξής, θα αναγκαστεί να πάρει ποινικά μέτρα.

Στο κατόπι της "Χαμάς", όμως, και η κοινή ισραηλινο - παλαιστινιακή επιτροπή, που έχει συσταθεί για να συλλάβει τους υπευθύνους των βομβιστικών επιθέσεων της Κυριακής. Παρά τις εκατοντάδες συλλήψεις, που έχει, μέχρι τώρα, πραγματοποιήσει η παλαιστινιακή αστυνομία, δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες για τους δράστες της διπλής βομβιστικής επίθεσης. Η επιτροπή, δε, του FBI δεν πρόκειται να διεξάγει δικές της έρευνες, όπως τόνισε, χτες, ο Ρασίντ Αμπού Σμπακ, υπαρχηγός των παλαιστινιακών δυνάμεων ασφαλείας. Ο Σμπακ υπογράμμισε ότι οι Αμερικανοί πράκτορες απλώς θα παρακολουθούν την πορεία των ισραηλινο - παλαιστινιακών ερευνών.

Πάντως, μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνονται δυο δημοσιογράφοι της Γάζας, οι Σαγέντ Αμπού Μουσάμεχ και Γαζί Χαμάντ, διευθυντής και υποδιευθυντής αντίστοιχα της γνωστής εφημερίδας "Ουάταν". Οι δυο δημοσιογράφοι συνελήφθησαν μέσα στα γραφεία της εφημερίδας, με την κατηγορία ότι η τελευταία είχε δημοσιεύσει άρθρο όπου συνέκρινε τη σημερινή καταστολή ενάντια στη "Χαμάς" με την ισραηλινή καταστολή.

Μέσα στον οργασμό των ερευνών και των ανακρίσεων, παραγνωρίστηκε η είδηση του σοβαρού τραυματισμού ενός νεαρού Παλαιστινίου από ισραηλινή περίπολο έξω από τη Βηθλεέμ. "Θεωρήθηκε ύποπτος", αρκέστηκαν να απαντήσουν οι εβραίοι έποικοι, που ήταν αυτόπτες μάρτυρες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εντείνουν παζάρια οι ΗΠΑ με συμμάχους τους στην περιοχή(2023-12-28 00:00:00.0)
Ο ισραηλινός στρατός δολοφονεί(2017-07-25 00:00:00.0)
Καταδικάζει η «Χαμάς» την απαγωγή Τζόνστον(2007-05-10 00:00:00.0)
Ξαφνική συνάντηση Χουσε'ϊν - Νετανιάχου(1998-04-17 00:00:00.0)
Επιστροφή του Γιασίν στη Γάζα(1997-10-07 00:00:00.0)
Ανθρωποκυνηγητό κατά εξτρεμιστών σε Ιορδανία και Δυτική Οχθη(1997-09-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ