• Αντ. Σαμαράς: "Προσφέρουμε" τις εποικοδομητικές προτάσεις μας
  • - Σαν έτοιμες από καιρό οι ηγεσίες της ΝΔ και της Πολιτικής Ανοιξης έσπευσαν να ανταποκριθούν στην ανοιχτή πρόταση του Α. Παπανδρέου για συναίνεση στην κοινή υπόθεση. Φρόντισαν όμως για τα μάτια... - 1995-03-18 00:00:00.0"/>
  • Αντ. Σαμαράς: "Προσφέρουμε" τις εποικοδομητικές προτάσεις μας
  • - Σαν έτοιμες από καιρό οι ηγεσίες της ΝΔ και της Πολιτικής Ανοιξης έσπευσαν να ανταποκριθούν στην ανοιχτή πρόταση του Α. Παπανδρέου για συναίνεση στην κοινή υπόθεση. Φρόντισαν όμως για τα μάτια... - 1995-03-18 00:00:00.0" /> "Σαν έτοιμες από καιρό"... | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σάββατο 18 Μάρτη 1995
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σελίδα 6
    ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΝΔ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ
    "Σαν έτοιμες από καιρό"...
    • Μ. Εβερτ: "Μας αντιγράφει ο πρωθυπουργός"!
    • Αντ. Σαμαράς: "Προσφέρουμε" τις εποικοδομητικές προτάσεις μας

    "Σαν έτοιμες από καιρό" οι ηγεσίες της ΝΔ και της Πολιτικής Ανοιξης έσπευσαν να ανταποκριθούν στην ανοιχτή πρόταση του Α. Παπανδρέου για "συναίνεση στην κοινή υπόθεση". Φρόντισαν όμως για "τα μάτια του κόσμου" να κρατήσουν κάποιες αποστάσεις στα λόγια, ώστε να μη χρεώνονται άμεσα το κόστος από την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ Μ. Εβερτ,αμέσως μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του, γιατί δικαιώνεται η πολιτική της συναίνεσης που υποστηρίζει, αλλά ταυτόχρονα επέκρινε τον πρωθυπουργό γιατί την υιοθετεί καθυστερημένα και την αντιμετωπίζει ευκαιριακά. "Τώρα θυμήθηκε ο πρωθυπουργός, αναρωτήθηκε, ότι πρέπει να υπάρχει συναίνεση;". Μου θύμισε, πρόσθεσε, το ναυαγό. ο οποίος πνίγεται και αναζητά σωσίβιο. Αντί όμως να αναζητήσει το σωσίβιο μέσα στο δικό του χώρο, έρχεται να το αναζητήσει από τα άλλα κόμματα.

    Πάντως, ο ίδιος δεν αρνήθηκε να προσφέρει το σωσίβιο στην κυβέρνηση: "Οι προτάσεις μας για συνεννόηση και συναίνεση είναι δεδομένες, τόνισε. Υπάρχουν και είναι κατατεθειμένες υπό μορφή προτάσεων νόμου και δεν έχει παρά να τις διαβάσει... Και πρέπει να υπενθυμίσω του πρωθυπουργού ότι η συναίνεση δεν είναι ένα στιγμιαίο γεγονός, είναι μια μόνιμη διαδικασία, την οποία χρειάζεται ο ελληνικός λαός".

    Χωρίς να κρύψει την ικανοποίησή του, δήλωσε: "Μας αντιγράφει. Αυτό δε βλάπτει. Αυτό που βλάπτει είναι ότι προσπαθεί να εμπαίξει το λαό, χρησιμοποιώντας και την αναγκαιότητα της συναινέσεως σε αυτόν το λαό".

    Επιπλέον απάντησε καταφατικά στην πρόσκληση του πρωθυπουργού για τις διακομματικές επιτροπές στην παιδεία και την εξωτερική πολιτική, "φτάνει να δούμε τους όρους".

    Ο Αντ. Σαμαράς

    Τις "εποικοδομητικές προτάσεις" του κόμματός του προτίμησε να αντιτάξει στο κάλεσμα του πρωθυπουργού ο Αντ. Σαμαράς, ενώ συμφώνησε κατά αρχήν να συμμετάσχει στις διακομματικές επιτροπές. "Στη δηλωμένη, είπε, από τον πρωθυπουργό αδυναμία να τονώσει την αγορά και να αντιμετωπίσει τις καθολικές κοινωνικές αντιδράσεις των εμπόρων, των αγροτών και χαμηλοσυνταξιούχων, η Πολιτική Ανοιξη επαναλαμβάνει τις συγκεκριμένες και εφαρμόσιμες προτάσεις μας".

    Οσον αφορά την πρόταση του Α. Παπανδρέου για τη σύσταση διακομματικών επιτροπών, "θα πρέπει ο πρωθυπουργός να αποσαφηνίσει τις πολιτικές του προθέσεις πάνω στο περιεχόμενο, τους σκοπούς και την ουσία των οργάνων αυτών".

    • Σε διαφορετικό μήκος κύματος κινήθηκε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης,ο οποίος από τη Νέα Υόρκη φρόντισε να αποσαφηνίσει τη δική του στάση. "Πρόκειται, αναφέρει στη δήλωσή του, για χονδροειδή και αφελή προσπάθεια του κ. Παπανδρέου να σώσει την κυβέρνησή του που διαλύεται. Προσπαθεί, προσθέτει, να μεταθέσει τις δικές του ευθύνες στην αντιπολίτευση, στην οποία αναζητά - μάταια είμαι βέβαιος - συνενόχους".

    Ο "ΣΥΝ"

    Ο "ΣΥΝ" επιχειρεί να κρύψει την ικανοποίησή του για τις εξαγγελίες του Α. Παπανδρέου με μια "αντιπολιτευτική" δήλωση του Φ. Κουβέλη, που μέμφεται το ΠΑΣΟΚ, γιατί προχώρησε στη συγκρότηση Εθνικών Επιτροπών, κινούμενο από "συγκυριακές σκοπιμότητες" και ζητά να αλλάξει γρήγορα η "λανθασμένη κυβερνητική πολιτική".


    Κορυφή σελίδας
    Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
    Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ