Πέμπτη 9 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ
Επεμβάσεις με φόντο τη "Μπιενάλε"

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Πινακοθήκη. Ματαιώνεται η έκθεση συλλογής Κωστάκη;

Σε διετία δρομολόγησης και υλοποίησης έργων υποδομής, περνά η Εθνική Πινακοθήκη. Οπως ανέφερε στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Πολιτισμού, Θ. Μικρούτσικος,"οι σημαντικότερες επεμβάσεις αφορούν την αναδιάρθρωση του υπογείου και του ισογείου του κτιρίου Β, με τη δημιουργία αποθηκευτικών χώρων σύγχρονων προδιαγραφών". Με αυτό τον προσανατολισμό, στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος, που ανακοινώθηκε χτες, συμμετέχουν τέσσερις αρχιτέκτονες. Συγκεκριμένα, συμμετέχουν οι: Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου με αναπληρωτή το νόμιμο αναπληρωτή του, ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας με αναπληρωτή το νόμιμο αναπληρωτή του, η Ελ. Βαρώτσου - Σούτζου (αναπληρωτής Ν. Σούτζος), ο Χρ. Χρήστου (αναπληρωτής Ν. Ζίας), ο Ελ. Βακαλό (αναπληρωτής Τ. Μαυρωτάς), ο Ζ. Πορταλάκης (αναπληρώτρια Ελ. Κορωναίου), ο Σ. Κονταράτος (αναπληρωτής Μ. Πιτένης), ο Χρ. Λιοντάκης (αναπληρώτρια Β. Γεωργίου) και ηΠ. Παλατζά (αναπληρωτής Μ. Μιχαηλίδης). Λόγω των εργασιών, αλλά και του υψηλού κόστους παρουσίασής της, κινδυνεύει να ματαιωθεί η προγραμματισμένη έκθεση της συλλογής Κωστάκη με έργα της ρωσικής πρωτοπορίας.

Με ένα νέο έργο, ειδικά για την Μπιενάλε, ο Τάκης,αποφασίστηκε τελικά, να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην Μπιενάλε της Βενετίας. Εθνική επίτροπος ορίστηκε η Μ. Μαραγκού.Η Μπιενάλε θα πραγματοποιηθεί 11 Ιούνη με 15 Οκτώβρη, ενώ σε χώρο του "Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών" θα φιλοξενηθεί η έκθεση "Ελιτρον", με έργα των: Ευγ. Αποστόλου, Γ. Γυπαράκη και Ν. Ταστσιόγλου.

Τέλος, ανακοινώθηκε η συνεργασία του ΥΠΠΟ με την ΑΣΚΤ.Η συνεργασία θα κινηθεί σε δύο άξονες: Την προβολή των νέων Ελλήνων καλλιτεχνών και την πραγματοποίηση μεγάλων εκθέσεων στις νέες εγκαταστάσεις της ΑΣΚΤ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ