Τρίτη 21 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ
Αντίσταση στις μεθοδεύσεις κατάργησης των φοροαπαλλαγών

Τον κίνδυνο επιβολής νέων φορολογικών βαρών στους εργαζόμενους, επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, με το πρόσχημα της επανεξέτασης των φοροαπαλλαγών και καλεί το συνδικαλιστικό κίνημα σε αντίσταση στα σχέδια κυβέρνησης και μεγάλου κεφαλαίου

Την ανάγκη της αντίστασης στη νέα φορολογική επέλαση κατά των λαϊκών εισοδημάτων, που προωθούν η κυβέρνηση και τα ισχυρά κέντρα της οικονομικής ολιγαρχίας με πρόσχημα την επανεξέταση των φοροαπαλλαγών από μηδενική βάση, επισημαίνει με χτεσινή ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ). Η ανακοίνωση της ΠΟΛ εκδόθηκε και με αφορμή τόσο την πρόσφατη "κόντρα" μεταξύ κυβέρνησης και δικαστικών γύρω από το θέμα των φοροαπαλλαγών των δεύτερων, όσο και με αφορμή τη δημόσια θέση που διατύπωσε η ηγεσία του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου ΑΘήνας (σ. σ. που εκφράζει τα συμφέροντα των μεγαλοβιομηχάνων και μεγαλεμπόρων) που ζητούσε να καταργηθούν ΟΛΕΣ οι φοροαπαλλαγές των φυσικών προσώπων, εκτός από τις σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές και άλλα προνόμια στα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων...

"Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα - επισημαίνει η ΠΟΛ - οφείλει και πρέπει να αντιταχθεί σε κάθε προσπάθεια των κυρίαρχων οικονομικών και πολιτικών δυνάμεων, επιβολής νέων φορολογικών βαρών με το πρόσχημα των φοροαπαλλαγών και της ίσης δήθεν φορολογικής μεταχείρισης". Η ΠΟΛ εκτιμά ότι "πραγματικά υπάρχει θέμα "αξιολόγησης" ορισμένων φοροαπαλλαγών των φυσικών προσώπων ως προς τη σκοπιμότητά τους και τον κοινωνικό τους χαρακτήρα". Τονίζει όμως ότι η αντιμετώπιση αυτή δεν μπορεί να γίνει μεμονωμένα, αλλά πρέπει να εξεταστεί συνολικά με τις φοροαπαλλαγές των μεγάλων επιχειρήσεων με τη μορφή "κινήτρων", δήθεν οικονομικής ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού. Μιας ανάπτυξης που κατ' εφαρμογή των συμφωνιών του Μάαστριχτ και των οδηγιών της Λευκής Βίβλου, οδηγεί στην παραγωγική ερήμωση ευρύτερων περιοχών της χώρας, στην κοινωνική περιθωριοποίηση μεγάλων τμημάτων της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων και από την άλλη στη διόγκωση των κερδών και του πλούτου των ολίγων.

Αναφερόμενη ειδικά στο θέμα των φοροαπαλλαγών, η ΠΟΛ επισημαίνει ότι από τα διάφορα σενάρια που κυκλοφορούν αλλά και τις θέσεις της οικονομικής ολιγαρχίας, διαφαίνεται καθαρά ότι την κυβέρνηση, δεν την απασχολεί η διεύρυνση της φορολογικής βάσης και η ίση φορολογική μεταχείριση όλων των φυσικών προσώπων, αφού απ' τις προτάσεις που κατά καιρούς ακούγονται, αφήνονται στο απυρόβλητο οι φοροαπαλλαγές του μεγάλου εμπορικού, βιομηχανικού και χρηματιστικού κεφαλαίου.

Να σημειωθεί, ότι η κυβέρνηση έχει δηλώσει δημόσια ότι θα επανεξετάσει από "μηδενική βάση" όλες τις φοροαπαλλαγές και ότι οι αποφάσεις θα παρθούν στα πλαίσια του λεγόμενου "κοινωνικού διαλόγου" με τους διάφορους φορείς, που εκπροσωπούνται με τη συμμετοχή τους στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Ανεξάρτητοι» και απέναντι από το λαό(2012-04-05 00:00:00.0)
Προτάσεις με στόχο τη φορολογική δικαιοσύνη(1999-04-30 00:00:00.0)
Σας μειώνουμε τη φορολογία, συγκρατήστε τις τιμές!(1999-04-23 00:00:00.0)
Ξανά στον αγώνα το Φλεβάρη(1998-01-17 00:00:00.0)
Το ψήφισμα της συγκέντρωσης(1995-03-30 00:00:00.0)
Πώς το αντιλαϊκό σύστημα γίνεται αντιλαϊκότερο(1995-02-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ