Κυριακή 22 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η τιμή της αγάπης

Η τιμή

της αγάπης

Τη βραβευμένη ταινία της αξέχαστης Τώνιας Μαρκετάκης, την "Τιμή της αγάπης", θα προβάλει το δεύτερο κρατικό κανάλι. Πρόκειται για μια κινηματογραφική διασκευή του μυθιστορήματος του Κωνσταντίνου Θεοτόκη "Η τιμή και το χρήμα". Μέσα από μια ερωτική σχέση, η ταινία προσπαθεί να ψυχογραφήσει την κοινωνική κατάσταση εκείνης της εποχής που διαδραματίζεται η ιστορία, παρουσιάζοντας και τις πρώτες αναλαμπές του σοσιαλιστικού κινήματος. Ο έρωτας περνά μέσα από τα φίλτρα των κοινωνικών αντιθέσεων και ακολουθεί τους νόμους της αγοράς. Η αγάπη "κοστολογείται" και ξεπουλιέται στο παζάρι της κοινωνικής "ανόδου". Στην Κέρκυρα των αρχών του αιώνα μας, μια γυναίκα αρνείται να παντρευτεί τον εκούσιο απαγωγέα της, όταν διαπιστώνει πως είναι ένας κοινός προικοθήρας. Στην Τώνια Μαρκετάκη, εκτός από τη σκηνοθεσία, ανήκει και το σενάριο της ταινίας. Η υπέροχη μουσική είναι της Ελένης Καραφινδρου και η φωτογραφία του Χρίστου Χασάπη. Πρωταγωνιστούν, οι Τούλα Σταθοπούλου, Αννυ Λούλου και Στρατής Τσοπανέλης (Κυριακή ΕΤ-2 23.00).

"Νέτα - Σκέτα"

για την ΕΡΤ

Η τηλεοπτική πραγματικότητα μέρα με τη μέρα προκαλεί περισσότερες αντιδράσεις. Είναι πολλοί αυτοί που αντιδρούν στα προγράμματα που υποτιμούν τη νοημοσύνη του τηλεθεατή. Ιδιαίτερα η νεολαία, είναι πολλές οι φορές που αμφισβητεί τα προσφερόμενα προγράμματα. Σε όλη αυτή την κατάσταση, έτσι όπως διαμορφώνεται, η ΕΡΤ έχει μερίδιο και ποιο είναι αυτό; Σε τι μπορεί να διαφοροποιηθεί από τους ανταγωνιστές της; Υπάρχει βούληση για μια εναλλακτική τηλεοπτική πρόταση; Στα ερωτήματα αυτά θα απαντήσει ο πρόεδρος της ΕΡΤ Ευγένιος Γιαννακόπουλος, σε μια συζήτηση που θα έχει με μια ομάδα νέων στην εκπομπή του Βίκτορα Νέτα "Νέτα - Σκέτα" (Κυριακή ΕΤ-1,14.00).

Σιλβί Γκιλέμ

Το πορτρέτο της Σιλβί Γκιλέμ θα παρουσιάσει η εκπομπή "Χορεύοντας". Ομορφη στην εμφάνιση, αθλητική στο σώμα, η μεγάλη χορεύτρια συνδυάζει ακροβατικές ικανότητες, τεχνική, χάρη και δραματικά προσόντα. Εντυπωσιάζει με το πάθος της και κυριαρχεί στη σκηνή, είτε χορεύει στη "Λίμνη των κύκνων", είτε σε χορογραφίες του Μορίς Μπεζάρ. Για την προσωπικότητα και το ταλέντο της Γκιλέμ, μιλούν οι Μορίς Μπεζάρ, Αντονι Ντάουελ και Ματς Εκ. Θα μεταδοθούν, επίσης, αποσπάσματα από διάφορα μπαλέτα. Στην ίδια εκπομπή θα δούμε τη Σιλβί Γκιλέμ να χορεύει σε ηλικία 15 ετών (Δευτέρα ΕΤ-1, 20.00).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ