Πέμπτη 19 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Απειλείται με αφανισμό το βιβλίο

Την έντονη διαμαρτυρία της για τις συνεχείς αυξήσεις της τιμής της χαρτόμαζας εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών με επιστολή της στους υπουργούς Βιομηχανίας, Ενέργειας και Εμπορίου. Οπως αναφέρεται, η "Αθηναϊκή Χαρτοποιία" αύξησε αδικαιολόγητα την τιμή του χαρτιού κατά 15% (σ. σ. τουλάχιστον, γιατί τα ποσοστά αύξησης κυμαίνονται προς τα πάνω, ανάλογα με την ποιότητα του χαρτιού), παρά τις υποσχέσεις των υπευθύνων της εταιρίας να παγώσουν τις τιμές. Και αυτό, "πέρα από τις υπέρογκες και δυσβάστακτες για τους εκδότες και το αναγνωστικό κοινό αυξήσεις, που έκανε από το Σεπτέμβρη έως το Δεκέμβρη του 1994, αγνοώντας το πόρισμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού".

Τονίζοντας ότι "ένα από τα ευγενέστερα προϊόντα του πολιτισμού και της γνώσης απειλείται άμεσα με αφανισμό, την ώρα, μάλιστα, που ξεφυτρώνουν εκατοντάδες πάσης φύσεως ύποπτης προέλευσης και περιεχομένου έντυπα",η ΠΟΕΒ καταγγέλλει την παροχή εκπτώσεων από την "Αθηναϊκή Χαρτοποιία" σε κάποιες εκδοτικές μεγαλοεπιχειρήσεις, που όμως δεν αντιπροσωπεύουν ούτε το 3% του εκδοτικού κόσμου.

Η Ομοσπονδία ζητά να ισχύσουν όσα μέχρι σήμερα ίσχυαν, σχετικά με τη μεταχείριση όλων των εκδοτικών επιχειρήσεων, με τις εκπτώσεις. Να σταματήσει κάθε αύξηση της τιμής του χαρτιού. Να παραμείνουν οι ίδιες προδιαγραφές σε ό,τι αφορά την ποιότητά του. Να παγώσουν οι τιμές για ένα εξάμηνο, έως ότου ρυθμιστούν και εξυγιανθούν σύμφωνα με τα διεθνή νόμιμα. Η πολιτεία ν' αναλάβει ενεργό ρυθμιστικό ρόλο, για να μην αφανιστούν και πέσουν και τα τελευταία προπύργια του πολιτισμού, της γνώσης και της δημοκρατίας στη χώρα μας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
SOS των βιβλιοεκδοτών(1997-02-12 00:00:00.0)
Μονοπωλιακές αυξήσεις στην τιμή του χαρτιού(1995-01-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ