Ενώ η προεδρολογία, στην οποία επιδίδονται υψηλόβαθμα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, έχει φουντώσει, την ίδια ώρα η κυβέρνηση επιχειρεί να αποποιηθεί τις ευθύνες για το φαινόμενο της προεδρολογικής "πασαρέλας". Χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε, δήθεν, να βάλει τέρμα στο φαινόμενο των τελευταίων ημερών που αναζωπυρώθηκε μετά τις σχετικές δηλώσεις του πρωθυπουργού. Συγκεκριμένα, ο Ε. Βενιζέλος και με αφορμή, όπως είπε, το ότι "ακούγονται και ονόματα", δήλωσε ότι "δεν υπάρχει ούτε πρωτοβουλία για συγκεκριμένο όνομα ούτε καμία ενδοκομματική απόφαση ή διεργασία για συγκεκριμένο όνομα".
Ταυτόχρονα όμως βουλευτές του ΠΑΣΟΚ συνέχισαν μετά τις τοποθετήσεις των Στ. Τζουμάκα, Γ. Μαγκριώτη κ.ά, να ανατροφοδοτούν το προεδρολογικό κλίμα και να συνεχίζουν να διαδηλώνουν την "προτίμησή" τους στο πρόσωπο του Κ. Στεφανόπουλου.Μεταξύ των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος που τοποθετήθηκαν επί του θέματος ήταν και ο Ν. Αλευράς,ο οποίος μιλώντας στον ραδιοσταθμό "Φλας", υποστήριξε ότι "ασφαλώς" ο Αχαιός πολιτικός μπορεί να αποτελέσει "λύση" αφού "και ο πρόεδρος της Πολιτικής Ανοιξης έχει μιλήσει θετικά... αλλά και από τη μεριά του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν πολλές φωνές που αναγνωρίζουν στον Κ. Στεφανόπουλο την ικανότητα, το ήθος και την πολιτική επάρκεια να υπηρετήσει με πληρότητα το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Επίσης, ο Ν. Αλευράς σημείωσε, σχετικά με το θέμα της συνοχής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος γύρω από την πρόταση για τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, ότι "η πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ είναι συμπαγής και θα εκφραστεί και στην ψηφοφορία". Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας Γ. Παπανδρέου, ερωτώμενος, επανέλαβε την εκτίμησή του στο πρόσωπο του Κ. Στεφανόπουλου αλλά σημείωσε ότι δεν έχει ο ίδιος την αρμοδιότητα να τον προτείνει.
Στο μεταξύ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η παρούσα Βουλή μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο, ενώ αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ είπε ότι ως κόμμα της πλειοψηφίας θα αναλάβει την πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση του θέματος.