Σάββατο 14 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
ΜΟΝΤΑΡΟΥΝ
το αύριο της άρχουσας τάξης

Τη Δευτέρα η απόφαση για αναστολή των διώξεων. Προσπάθεια υποβάθμισης των παρεμβάσεων στα ΜΜΕ

Επιταχύνονται, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι πολιτικές διεργασίες στα κόμματα της άρχουσας τάξης λίγα 24ωρα πριν επικυρωθεί στη Βουλή και το επίσημο συμβόλαιο συναίνεσης, με την αναστολή των διώξεων για τις υποκλοπές και την ΑΓΕΤ. Αφορμή το πρωθυπουργικό "πόθεν έσχες" και η βίλα της Εκάλης και οι απροσχημάτιστες απαγορεύσεις μετάδοσης τηλεοπτικών εκπομπών, που προκαλούν ανοιχτά πλέον τις αντιδράσεις και στελεχών του κυβερνώντος κόμματος. Αντιδράσεις που βεβαίως δεν αποσκοπούν στο ξεπέρασμα των υπαρκτών προβλημάτων, αλλά προσβλέπουν σε προσωπικό όφελος στα πλαίσια των επερχόμενων πολιτικών εξελίξεων και των ανακατατάξεων του πολιτικού σκηνικού.

Χτες όμως δόθηκαν και νέες αποδείξεις συνενοχής των δυνάμεων που επιχειρούν τη χειραγώγηση των πολιτικών εξελίξεων. Ο Θ. Πάγκαλος έκανε λόγο για "άθλια ατμόσφαιρα" και "μη πειστικό πόθεν έσχες" του πρωθυπουργού. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσπάθησε να υποβαθμίσει το μείζον θέμα των παρεμβάσεων στα "ελεύθερα" κανάλια, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν οι μεγαλοεπιχειρηματίες - μεγαλοεκδότες.

Στον κοινό παρονομαστή των εξελίξεων των τελευταίων εικοσιτετραώρων βρίσκεται, πάντως, η επιτάχυνση των διαδικασιών για την ανακατάταξη του πολιτικού σκηνικού με στόχο τη διατήρηση της κρατούσας πολιτικής και την εξασφάλιση των προϋποθέσεων για την απρόσκοπτη συνέχισή της.


ΣΕΛ.  6   -   7

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ