Τρίτη 12 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Απάντηση στην πρόκληση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Το ΚΚΕ θα διαθέσει τις παροχές που δόθηκαν στους βουλευτές για κοινωφελείς σκοπούς

Με ανακοίνωση του ΓΤ της ΚΕ το ΚΚΕ κάνει γνωστό ότι, παρά τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει, αποφάσισε να διαθέσει τα ποσά που προκύπτουν για τις βουλευτικές αποζημιώσεις για κοινωφελείς σκοπούς. Ειδικότερα στην ανακοίνωση του ΓΤ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρεται:

Το ΚΚΕ διαφώνησε με την απόφαση της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας της Βουλής για την αύξηση των αποζημιώσεων των βουλευτών σε μια περίοδο που η πλειοψηφία του λαού καταδικάζεται σε σκληρή και μακρόχρονη λιτότητα.

Ανεξάρτητα απ' τις υπαρκτές ή όχι ανάγκες των βουλευτών, το πολιτικό και ηθικό θέμα που έχει γεννηθεί είναι μεγάλο. Δεν μπορούν από τη μια μεριά η κυβέρνηση και η πλειοψηφία της Βουλής να επιβάλλουν στο λαό λιτότητα και από την άλλη να προβαίνουν σε παρόμοιες πράξεις, που προκαλούν δικαιολογημένα την οργή του λαού.

Το ΚΚΕ, παρά τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που έχει, αποφάσισε να μη χρησιμοποιήσει τις παροχές που δόθηκαν στους βουλευτές. Το ποσόν αυτό θα διαθέσει: Ενα μέρος στο "Σπίτι του Αγωνιστή", κοινωφελές ίδρυμα, το οποίο η κυβέρνηση έχει χρέος να στηρίξει οικονομικά. Ενα άλλο μέρος για το Ταμείο της "Δημοκρατικής Μέριμνας", φορέα που έχει ως αποστολή τη βοήθεια σε αγωνιστές που υποφέρουν. Επίσης, ένα μέρος του ποσού θα διαθέσει για ενίσχυση του αγώνα κατά της μάστιγας των ναρκωτικών.

Υπενθυμίζουμε ότι οι βουλευτές του ΚΚΕ κρατούν μόνο ένα μικρό μέρος από τις βουλευτικές αποζημιώσεις. Αυτές κατατίθενται στο ταμείο του Κόμματος, με αποκλειστικό στόχο την κάλυψη μέρους των αναγκών του αγώνα του για τα συμφέροντα των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων κατά της υποβάθμισης της δημόσιας παιδείας, της υγείας και γενικότερα του βιοτικού επιπέδου του λαού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ