Τετάρτη 18 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
μικραΜΕΓΑΛΑ

ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ: Κλειστή θα παραμείνει αύριο Πέμπτη, 19 Δεκέμβρη, μετά τις 10 το πρωί η αίθουσα συναλλαγών του κεντρικού καταστήματος της Κτηματικής Τράπεζας στην οδό Πανεπιστημίου 40. Αιτία είναι η διεξαγωγή έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της τράπεζας, στην οποία αναμένεται να επικυρωθεί η τοποθέτηση νέου υποδιοικητή.

ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Την αύξηση του υφιστάμενου μετοχικού κεφαλαίου κατά 26,5 δισ. δρχ. στο διάστημα από 27 Γενάρη μέχρι 28 Φλεβάρη, ενέκρινε τελικά η γενική συνέλευση της - πολυμετοχικής - Τράπεζας Εργασίας. Θα διατεθούν 6.636.000 εκατ. μετοχές στην ιδιαίτερα ελκυστική τιμή διάθεσης των 4.000 δρχ. η μια (η τρέχουσα τιμή στο Χρηματιστήριο είναι περίπου 12.500 δρχ.), με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων σε αναλογία 7 νέες μετοχές για κάθε 20 παλαιές. Θα εκδοθούν επίσης άλλες 604.000 δωρεάν μετοχές σε αναλογία 1 νέα προς 30 παλαιές, με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών. Μέρος των αποθεματικών θα χρησιμοποιηθεί επίσης και για την αύξηση της ονομαστικής αξίας του συνόλου των μετοχών από τις 843 δρχ. στις 850 δρχ. η μια. Τέλος, θα διατεθούν αποκλειστικά στους εργαζόμενους 294.000 μετοχές στην παραπάνω τιμή διάθεσης.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Την τρίτη σε μέγεθος ιδιωτική τράπεζα μετά την Αλφα Πίστεως και την Εργασίας, θα αποτελέσει η Eurobank του ομίλου Λάτση μετά τη συγχώνευσή της με την Interbank. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με την απορρόφηση της Interbank, που θα λάβει χώρα τους πρώτους μήνες του 1997, το ενεργητικό της Eurobank θα φτάνει τα 560 δισ. δρχ., τα ίδια κεφάλαια τα 45 δισ. δρχ. και το δίκτυο τα 32 καταστήματα, με πρόθεση να γίνουν 40 στο τέλος του 1997. Ο αριθμός των πελατών των δυο τραπεζών ξεπερνά σήμερα τις 150.000, ενώ απασχολούν συνολικά 900 άτομα. Πρόεδρος της νέας τράπεζας θα είναι ο Γ. Γόντικας, με γενικό διευθυντή τον Ν. Νανόπουλο. Υπενθυμίζεται ότι η Interbank αγοράστηκε το καλοκαίρι από τη Eurobank μέσω της Bank Worms, που έλεγχε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της πρώτης.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Νέο δείκτη τιμών με τη βοήθεια του ιδρύματος FTSE του Λονδίνου, θα εισάγει η διοίκηση του Χρηματιστηρίου την επόμενη χρονιά, με στόχο να θέσει τις βάσεις για την εισαγωγή των "παράγωγων προϊόντων". Σύμφωνα με ανακοίνωση της "Δήλος Επικοινωνίες" που έχει αναλάβει την εκπροσώπευση στην Ελλάδα των "Φαϊνάνσιαλ Τάιμς", ο νέος δείκτης, που θα καλύψει το 60 - 70% της διαθέσιμης κεφαλαιοποίησης της αγοράς, θα συμπεριλάβει 20 - 25 εταιρίες, ενώ θα υπολογίζεται σε καθημερινή βάση από το Χρηματιστήριο της Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ