Σάββατο 28 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οχι στους τυχοδιωκτισμούς!

Εχει συμπληρωθεί ένας χρόνος από τότε που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έστειλε εκστρατευτικό σώμα στη Βοσνία, για να υποστηρίξει, δήθεν, τις ειρηνευτικές διαδικασίες στην περιοχή. Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στον καταμερισμό που επέβαλε το ΝΑΤΟ, προκειμένου οι ΗΠΑ να εδραιώσουν την παρουσία τους στην περιοχή και να επιβληθούν ως τα "μεγάλα αφεντικά" στα Βαλκάνια.

Ενα χρόνο μετά, έχει αποδειχθεί ότι το ελληνικό εκστρατευτικό σώμα δεν υπηρετούσε καμία "εθνική αποστολή", όπως επιχειρούσαν να πείσουν οι εγχώριοι υποτακτικοί, προσδοκώντας οικονομικά και πολιτικά οφέλη από τη στρατιωτική παρουσία στη Βοσνία! Η χώρα μας έχει εκτεθεί στα μάτια των λαών των Βαλκανίων, γιατί, αν και υπήρχε συμφωνία να μην αναμειχθούν στο πόλεμο στη Βοσνία τα γειτονικά κράτη, η ελληνική κυβέρνηση, προφανώς θέλοντας να δείξει ότι διαδραματίζει "ηγεμονικό ρόλο" στα Βαλκάνια, δε δίστασε να εμπλακεί σε τυχοδιωκτικές και άκρως επικίνδυνες ενέργειες.

Ενα χρόνο μετά, αντί η κυβέρνηση Σημίτη να αποσύρει το ελληνικό εκστρατευτικό σώμα, στέλνει τον υπουργό Αμυνας να στηρίξει το ηθικό των στρατευμένων. Μόλις πριν λίγες μέρες, στη Σύνοδο υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ, η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε να παραταθεί η ΝΑΤΟική στρατιωτική αποστολή στη Βοσνία για 18 ακόμα μήνες.

Ο ελληνικός λαός, όμως, δεν έχει συμφωνήσει ούτε έχει εξουσιοδοτήσει την κυβέρνηση. Απαιτεί να σταματήσει η στρατιωτική εμπλοκή της χώρας στη Βοσνία- υπάρχουν και τρία πολεμικά στην Αδριατική - και να επιστρέψει στη "βάση" του το εκστρατευτικό σώμα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ