Τετάρτη 27 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνελήφθη για το θάνατο 17χρονου από ηρωίνη

Μια 37χρονη τοξικομανής συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας με την κατηγορία ότι προμήθευσε τη μοιραία δόση ηρωίνης στον 17χρονο Νικ. Αθανασόπουλο, ο οποίος βρέθηκε νεκρός την περασμένη Κυριακή σε συγκρότημα δημοτικών σχολείων στους Αγίους Αναργύρους. Πρόκειται για την Αναστασία Γιάγκου, στην οποία έφθασε η Αστυνομία μετά από καταγγελίες του 19χρονου Αντ. Ζαχάρα, φίλου του Αθανασόπουλου, που επίσης συνελήφθη, αλλά αφέθηκε ελεύθερος μετά την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του για χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Η Γιάγκου παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον 26ο τακτικό ανακριτή Θ. Θέμελη, κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, αγορά, κατοχή, πώληση και χρήση ναρκωτικών κατ' εξακολούθηση. Στο σπίτι της βρέθηκαν τρεις σύριγγες και τρεις δόσεις ηρωίνης, τις οποίες, όπως ισχυρίζεται, προόριζε για δική της χρήση. Κατά την προσαγωγή της στον εισαγγελέα ο πατέρας του θύματος της επιτέθηκε με βρισιές. Η ίδια έλεγε λίγο αργότερα, έξω από το ανακριτικό γραφείο: "Δεν έχω σχέση με την υπόθεση. Δε γνωρίζω κανένα 17χρονο"...

Από την Εισαγγελία ασκήθηκε ποινική δίωξη και για "παράλειψη λύτρωσης από κινδύνου ζωής" εναντίον πέντε ατόμων, που φέρονται ότι ήταν μαζί με τον 17χρονο, αλλά τον άφησαν αβοήθητο, όταν έπεσε σε κώμα και εξαφανίστηκαν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ