Τετάρτη 27 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μαχητικό πνεύμα παντού

"Στο πόδι" οι Νομοί Αιτωλοακαρνανίας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Ιωαννίνων, Αρτας, Πρέβεζας, Κέρκυρας, Ηλείας, Αχα'ϊας, Μεσσηνίας και Ζακύνθου

Αγωνιστικό - μαχητικό κλίμα επικρατεί και στους νομούς της Αιτωλοακαρνανίας,της Βοιωτίας, της Φθιώτιδας, στους νομούς της Ηπείρου: Γιάννενα, Αρτα και Πρέβεζα,στην Κέρκυρα αλλά και στους Νομούς Ηλείας, Αχαϊας, Μεσσηνίας και Ζακύνθου όπου, ήδη, οι αγρότες είναι έτοιμοι να πραγματοποιήσουν μαζικά συλλαλητήρια στις περισσότερες των περιπτώσεων σε συντονισμό και με τους εργατοϋπάλληλους και τους επαγγελματοβιοτέχνες κατά περιοχή.

Στην Αιτωλοακαρνανία, οι αγρότες θα συγκεντρωθούν στην κεντρική πλατεία Αγρινίου στις 11 το πρωί. Εκεί θα συναντηθούν με τους εργατοϋπάλληλους που προηγούμενα θα πραγματοποιήσουν τη δική τους συγκέντρωση μπροστά στο Εργατικό Κέντρο.

Στο Νομό Βοιωτίας οι αγρότες θα συγκεντρωθούν με τα τρακτέρ στη Λιβαδειά, στις 11 το πρωί, και θα αποκλείσουν το δρόμο έξω από την πόλη στη διασταύρωση του Αϊ Γιάννη, ενώ την, ίδια ώρα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί και στην κεντρική πλατεία Θήβας.

Στο Ν. Φθιώτιδας οι αγρότες του Δομοκού θα αποκλείσουν με τα τρακτέρ τον εθνικό δρόμο Λαμίας - Καρδίτσας στη θέση Δρούγο και Ν. Μοναστήρι.

Στα Γιάννενα οι αγροτοκτηνοτρόφοι θα πάρουν μέρος στο κοινό συλλαλητήριο που πραγματοποιείται με τους εργαζόμενους έξω από το Εργατικό Κέντρο όπου συμμετέχουν πλήθος μαζικών φορέων.

Οι αγρότες της Πρέβεζας θα συγκεντρωθούν μπροστά στα γραφεία της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών στο Λούρο. Οι Κερκυραίοι αγρότες και ιδιαίτερα οι ελαιοπαραγωγοί που είναι αγανακτισμένοι με την προσπάθεια των κυβερνητικών συνεταιριστών να επιβάλουν εισφορά 3% στο ελαιόλαδο, θα καταγγείλουν με τη μαζική συμμετοχή τους την καταστροφική - φορομπηχτική πολιτική.

Στη Ζάκυνθο θα γίνει προσυγκέντρωση των αγροτών στη θέση Λούμπα και από κει οι αγρότες θα πορευτούν προς τη Νομαρχία.

Τέλος, δυναμικές αναμένονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις στην Πελοπόννησο. Οι αγρότες της επαρχίας Αιγιάλειας θα συγκεντρωθούν στις 9.30 στη Γέφυρα του Σελινούντα, θα περάσουν μέσα από το Αίγιο στις 10 το πρωί όπου θα συναντηθούν με τους άλλους εργαζόμενους για να πορευθούν, στη συνέχεια, προς την Πάτρα.

Στη Μεσσηνία, η συγκέντρωση των αγροτών θα γίνει στο παλιό Εργατικό Κέντρο και από εκεί θα κάνουν πορεία στους δρόμους της Καλαμάτας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ