Σάββατο 2 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΑ, όπως ΓΣΕΕ...

Οι πρόσφατες αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ ήταν το αντικείμενο της χτεσινής συνεδρίασης της Ολομέλειας της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.Η ολομέλεια υιοθέτησε, κατά πλειοψηφία, πλήρως το πλαίσιο αιτημάτων που πρόβαλε η ΓΣΕΕ. Την απόρριψή του ζήτησαν οι σύμβουλοι της ΔΑΣ,καταθέτοντας ολοκληρωμένο πλαίσιο στόχων και πρόγραμμα δράσης.

Οπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της ΔΑΣ, οι λόγοι για την απόρριψη του πλαισίου της ΓΣΕΕ είναι "διότι πρόκειται για ένα κείμενο διαποτισμένο από την ανησυχία για τη με κάθε τρόπο διατήρηση της "κοινωνικής ειρήνης", ενώ απουσιάζει παντελώς κάθε πρόταση για την οργάνωση της αντίστασης των εργαζομένων, ενάντια στις πολυεθνικές, την Ευρωπαϊκή Ενωση και την κυβέρνηση".

Οι ολοκληρωμένες προτάσεις που κατέθεσε η παράταξη - υπογραμμίζεται - κινούνται σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση και έχουν ως βάση τη διαπίστωση πως η πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι υποταγμένες στις απαιτήσεις διεθνών και ντόπιων μονοπωλίων και ότι απέναντι σε αυτές πρέπει να οργανωθεί η πάλη των εργαζομένων. Πρότεινε δε συγκεκριμένα αιτήματα και μορφές διεκδίκησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ