Σάββατο 2 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
Κλειστά παραμένουν τα χαρτιά

Συνάντηση Σημίτη - Τσοχατζόπουλου - Παπαντωνίου χτες στο Μέγαρο Μαξίμου

Το θέμα του εξοπλιστικού προγράμματος 1996 - 2000 ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης, στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του πρωθυπουργού με τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Εθνικής Αμυνας, χωρίς όμως να ανακοινωθεί ούτε το πότε θα συζητηθεί στο ΚΥΣΕΑ, ούτε το ύψος των δαπανών. Βγαίνοντας από τη συνάντηση ο Α. Τσοχατζόπουλος, πρόσθεσε ότι συζητήθηκε συνολικά το θέμα των δαπανών για την Αμυνα στον επικείμενο προϋπολογισμό. Δεδομένη είναι η θέση του υπουργού Αμυνας, για τις "μέγιστες δυνατές δαπάνες". Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο υφυπουργός Εθν. Αμυνας Δ. Αποστολάκης και ο Α/ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχος Αθ. Τζογάνης.

  • "Μια είναι η πολιτική και η πολιτική αυτή καλύπτει τους πάντες και υλοποιείται από τους πάντες". Με αυτόν τον τρόπο σχολίασε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τα όσα γράφτηκαν σχετικά με τη διαφοροποίηση απόψεων ανάμεσα στους Α. Τσοχατζόπουλο και Γ. Ροζάκη, σχετικά με τη διεύρυνση του "μορατόριουμ" στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Κανένα από τα δύο στελέχη δεν αντέδρασε σε αυτόν το σχολιασμό χτες.

Οσον αφορά τη διεύρυνση του μορατόριουμ, ο Δ. Ρέππας, καθώς και συνολικά τις απόψεις του Γ. Ροζάκη, υποστήριξε ότι "είναι θέματα που διατυπώνονται ως ιδέες και συζητιούνται" στα πλαίσια της κυβερνητικής πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ