Τρίτη 1 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΣΤΑΜΟΥΛΟΥ, ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στην πρώτη γραμμή του αγώνα

- Τι σημαίνει για την Ικαρία το γεγονός πως το ΚΚΕ βγήκε πρώτο κόμμα με ποσοστό 34%; Πώς επιτεύχθηκε το ποσοστό αυτό;

- Κατ' αρχάς πρέπει να σημειώσουμε ότι το Κόμμα μας έχει γερές ρίζες στο νησί μας. Εχει ακατάλυτους δεσμούς με τον κόσμο, με το λαό και θα έλεγα πως αυτοί οι δεσμοί, είναι δεσμοί αίματος. Ταυτόχρονα, όμως, η συνεχής αγωνιστική πορεία του Κόμματος στο νησί συνέβαλε, μαζί με τη δράση της κομματικής οργάνωσηςτα προηγούμενα χρόνια,όχι μόνο να κρατηθεί το κόμμα μας, αλλά και να αυξήσει το ποσοστό του από 29%, που είχε στις προηγούμενες εκλογές, σε 34%. Εκτιμούμε ότι η ψήφος του ΚΚΕ δεν ήταν ψήφος διαμαρτυρίας, αλλά συνειδητή ψήφος καταδίκης των πολιτικών επιλογών του δικομματισμού, όπως αυτός και αν εκφράζεται. Βεβαίως, να πούμε ότι η προσφορά των μελών, φίλων και οπαδών του ΚΚΕ, καθώς και η ξεχωριστή προσφορά των Κνιτών σ' αυτή την προεκλογική περίοδο συνέβαλαν, ώστε να αναδειχτούν τα τοπικά προβλήματα, μέσα από τις σωστές προτάσεις των κομμουνιστών. Προτάσεις, που αποτελούν, άλλωστε, και τον μπούσουλα για τη μελλοντική μας δράση.

- Το ποσοστό αυτό εκτός από αισιοδοξία σάς "φορτώνει" με περισσότερες ευθύνες. Ποιους στόχους θέτετε από δω και πέρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και για την παραπέρα ενίσχυση του Κόμματος;

- Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν επιτρέπει ούτε εφησυχασμό, ούτε χαλάρωση της προσπάθειας και της δράσης μας. Αλλωστε, από τη γνώση και την πείρα που αποκτήσαμε από την προεκλογική δραστηριότητα είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αγωνιστικά και αποφασιστικά τα προβλήματα που υπάρχουν, εκτιμώντας μάλιστα ότι τα προβλήματα αυτά στο μέλλον θα γίνουν ακόμα πιο έντονα. Θα αξιοποιήσουμε τη συζήτηση που έχει δεσμευτεί να κάνει το Νομαρχιακό Συμβούλιο, μετά από πρόταση των κομμουνιστών. Μια συζήτηση που έχει ως θέμα της την ανάπτυξη του νομού συνολικά.

- Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα, που αντιμετωπίζει το νησί;

- Εχουν να κάνουν με την ανάγκη της παραγωγικής ανασυγκρότησης, κυρίως στον πρωτογενή τομέα (αμπέλι, σχιστόλιθος, κτηνοτροφία, αλιεία). Πρέπει να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για την αξιοποίηση του πρωτογενούς τομέα, αφού θεωρούμε ότι είναι πολύ ουσιαστικό για το νησί, όπως επίσης η κατασκευή έργων υποδομής (λιμάνι, οδικό δίκτυο). Χρειάζεται ακόμα στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, άμεση παρέμβαση στον τομέα του τουρισμού, ιδιαίτερα ο εκσυγχρονισμός της Λουτρόπολης της Ικαρίας. Επίσης, πρέπει να αναφέρουμε ότι οι ποσοστώσεις στα αγροτικά προϊόντα - μια και η Ικαρία είναι κατ' εξοχήν αγροτικό νησί - λειτουργούν ανασταλτικά για τους νέους του νησιού που θα ήθελαν και θα μπορούσαν να αναπτύξουν δραστηριότητα στον τομέα αυτό. Και για όλα αυτά, όπως είναι γνωστό, φταίει η πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων που δε φέρνουν καμιά αντίσταση στις εντολές των Βρυξελλών.

Οι κομμουνιστές και οι Κνίτες της Ικαρίας θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, για την προώθηση αυτών των αιτημάτων. Θα σταθούμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Αυτό, άλλωστε, το υποσχεθήκαμε και θα το κάνουμε πράξη. Η ανάπτυξη του τόπου μας, η λύση των προβλημάτων και η βελτίωση των συνθηκών της ζωής μας είναι αλληλένδετα με την ανάπτυξη και το δυνάμωμα του ΚΚΕ.

Μ. Τσ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ