Κυριακή 22 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Αγωνιστική συνέπεια για τον εκδημοκρατισμό τους

Αν υπάρχει ένα κόμμα που αγωνίστηκε με συνέπεια για τον εκδημοκρατισμό και την αλλαγή πλεύσης των μηχανισμών καταστολής στη χώρα μας, αυτό δεν είναι σίγουρα κανένα από τα δυο μεγάλα κόμματα του δικομματισμού και όσοι συμφωνούν μαζί τους. Είναι το ΚΚΕ, το κόμμα που δικαιούται να ζητά την ψήφο και των αστυνομικών και των λιμενικών και των πυροσβεστών. Πολλές φορές άλλωστε το τελευταίο διάστημα αποδείχτηκε ότι η "αγάπη" του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας εκδηλώνεται λίγες μέρες πριν τις εκλογές, ενώ το υπόλοιπο διάστημα οι υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια δίνουν και παίρνουν.

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ, που σε όλη την προεκλογική περίοδο επισκέφθηκαν τις υπηρεσίες και μίλησαν με το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας, σε αντίθεση με τους εκπροσώπους των άλλων κομμάτων, μπορούν και κοιτούν κατάματα τους εργαζόμενους του χώρου, αφού υποστήριξαν πάντα και υποστηρίζουν έμπρακτα και με συνέπεια όλα τα δίκαια αιτήματά τους.

Σε προκήρυξη του ΚΚΕ για τα Σώματα Ασφαλείας τονίζεται μεταξύ άλλων ότι το Κόμμα αγωνίστηκε μέσα και έξω από τη Βουλή για την αλλαγή προσανατολισμού των Σωμάτων Ασφαλείας και τάχθηκε κατά της χρησιμοποίησής τους ενάντια στους λαϊκούς αγώνες και στις διεκδικήσεις των εργαζομένων, καθώς και για την απόκρουση των πολυποίκιλων επιθέσεων που δέχεται το προσωπικό, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας. Το ΚΚΕ αγωνίζεται για τον εκδημοκρατισμό των Σωμάτων Ασφαλείας, τη στροφή τους στην αντιμετώπιση του κοινού και του οργανωμένου εγκλήματος και την προσφορά υπηρεσιών στον πολίτη με ταυτόχρονη απόδοση πλήρων συνδικαλιστικών και πολιτικών δικαιωμάτων και ελευθεριών του προσωπικού τους.

Το ΚΚΕ επίσης προτείνει:

  • Κατάργηση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και ένταξη του προσωπικού στο υπουργείο Εσωτερικών, απεγκλωβισμός του Πυροσβεστικού Σώματος από τα Σώματα Ασφαλείας.
  • Απαγόρευση συλλογής και επεξεργασίας πληροφοριών για την πολιτική, συνδικαλιστική και κοινωνική δραστηριότητα, να αποτραπεί η ένταξη μηχανογραφημένων πληροφοριών στις τράπεζες πληροφοριών Γιούροπολ και Σένγκεν. Απεγκλωβισμός της Αστυνομίας από ΤΡΕΒΙ, Γιούροπολ και Σένγκεν.
  • Κατάργηση των στεγανών, εξυγίανση των μυστικών υπηρεσιών, κοινοβουλευτικός έλεγχος. Κατάργηση των ΕΚΑΜ, ΜΑΤ, ΜΕΑ.
  • Σύνταξη και αποδοχή ειδικού μισθολογίου με τη συμμετοχή των υπαλλήλων, σύναψη και υπογραφή κλαδικών συμβάσεων εργασίας.
  • Κατάργηση αντιδραστικών μέτρων και αποφάσεων που περιορίζουν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών.
  • Ελεύθερη και ανεμπόδιστη άσκηση του συνδικαλισμού, αποδοχή της πρότασης νόμου του ΚΚΕ για τα συνδικαλιστικά δικαιώματα αστυνομικών και λιμενικών και αποκατάσταση των διωχθέντων.
  • Αξιοκρατία και διαφάνεια στις υπηρεσιακές μεταβολές, θέσπιση νέων εσωτερικών μηχανισμών, νομική παρουσία για την υπεράσπιση στα πειθαρχικά συμβούλια.
  • Αμεση κάλυψη κενών οργανικών θέσεων στο Πυροσβεστικό Σώμα, προσλήψεις μέσω των πανελληνίων εξετάσεων.
  • Απεγκλωβισμό του Λιμενικού Σώματος από το Πολεμικό Ναυτικό και το εφοπλιστικό κεφάλαιο, μη εφαρμογή του στρατιωτικού ποινικού κώδικα.
  • Βελτίωση των συνθηκών εργασίας και διαβίωσης του προσωπικού, κατοχύρωση του πενθημέρου, καταβολή αποζημιώσεων υπερωριών, εκτός έδρας κλπ., καταβολή επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, καταβολή συντάξεων στο ύψος του 80% των αποδοχών των εν ενεργεία υπαλλήλων, ρύθμιση του προβλήματος της ασφάλισης των αστυνομικών, εξυγίανση των Ταμείων, μέτρα για την πολιτιστική αναβάθμιση του προσωπικού κλπ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ