Σάββατο 14 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μουσικές στην Κύπρο

"Μουσικές στις άκρες του Ελληνισμού" τιτλοφορούνταν η περσινή συναυλία στο Ηρώδειο, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 100 συντελεστές(τραγουδιστές, μουσικοί και χορευτές) από όλη την Ελλάδα. Η εκδήλωση επιλέχθηκε από το ελληνικό ΥΠΠΟ και το υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου για την έναρξη των "Κυπρείων '96".

Τη Δευτέρα στο αμφιθέατρο Μακαρίου Γστη Λευκωσία και την Τρίτη στο αρχαίο Θέατρο του Κουρίου τραγουδούν οι: Δόμνα Σαμίου, Χρόνης Αηδονίδης, Νίκος Φιλιππίδης και ο Κύπριος Χρήστος Σίκκης.Συμμετέχουν: το Πολυφωνικό Συγκρότημα Κτισμάτων Πολυγωνίου,η χορευτική ομάδα του Συλλόγου Ποντίων "Αργοναύται - Κομνηνοί" με το λυράρη Μιχάλη Καλιοντζίδη, τραγουδιστές, μουσικοί και χορευτές του Μορφωτικού Ομίλου Λεμεσού Κύπρου,οι "Γλεντιστάδες" του Μεσότοπου Λέσβου κ. ά. Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο Λάμπρος Λιάβας και την επιμέλεια των χορών η Ρένα Λουτζάκη.

  • Στην Κύπρο περιοδεύει ο Γιώργος Νταλάρας,με τραγούδια από πρόσφατους δίσκους του και ειδικό αφιέρωμα σε ποίηση Κυπρίων ποιητών. Στις 16/9 θα εμφανιστεί στη Λάρνακα, την Τρίτη στην Πάφο και στις 19,20,21/9 στη Λευκωσία.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ