Σάββατο 14 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑΟΥΣΑ
Απαντήστε στο βρώμικο παιχνίδι του δικομματισμού

Σε μια μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία της Νάουσας, μίλησε προχτές το βράδυ ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ Θύμιος Ευθυμίου.Σε μια συγκέντρωση, όπου ανταμώθηκαν οι αγωνίες και οι ανησυχίες των ανθρώπων του μόχθου και της δουλιάς. Οι εργαζόμενοι της περιοχής, που πλήττεται από τη βιομηχανική αποδιάρθρωση, αλλά και οι αγρότες, που κάθε μέρα βιώνουν τις επιπτώσεις από τη συρρίκνωση της αγροτικής παραγωγής, ήταν εκεί και έστειλαν ισχυρό μήνυμα ενίσχυσης του ΚΚΕ. Του κόμματος, που στάθηκε αταλάντευτα στο πλευρό τους, σε κάθε αγωνιστική στιγμή, σε κάθε βήμα αντίστασης και διεκδίκησης.

Στη συγκέντρωση, χαιρέτισαν οι υποψήφιοι βουλευτές του Νομού Ημαθίας του ΚΚΕ, η Μαρία Μπόσκου,ο Χρήστος Τρεμπελής και ο Κώστας Ιακωβίδης, και κάλεσαν το λαό της Νάουσας, τους άνεργους συντοπίτες τους, να δώσουν απάντηση στο βρώμικο παιχνίδι του δικομματισμού, να ενισχύσουν το ΚΚΕ, για να ανοίξει το παράθυρο στην ελπίδα και ο δρόμος της αντεπίθεσης.

Ο Θύμιος Ευθυμίου, που είναι και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού - Δέρματος, σημείωσε πως αυτές οι εκλογές είναι η καλύτερη ευκαιρία για τους εργαζόμενους να δώσουν απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν τα κόμματα του δικομματισμού ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και στηρίζουν τα συμπληρώματά τους, η ΠΟΛ.ΑΝ., ο ΣΥΝ και το ΔΗΚΚΙ. "Πολιτική, που οδηγεί σε αποδιάρθρωση της παραγωγικής βάσης, σε ξεπούλημα μονάδων στρατηγικής σημασίας, μείωση και σταδιακό ξεκλήρισμα της αγροτικής παραγωγής". Μ' αυτή τη θέση συμφώνησαν οι προοδευτικοί άνθρωποι, που χρόνια τώρα έχουν εγκλωβιστεί στο ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΝ, όμως με την παρουσία τους στη συγκέντρωση, έδειξαν πως σιγά σιγά σπάνε τα στεγανά.

Εκτενή αναφορά έκανε για τη συρρίκνωση της βιομηχανίας που πλήττει το νομό και ιδιαίτερα την πόλη της Νάουσας, που όλα τα προηγούμενα χρόνια είχε παρουσιάσει ανάπτυξη στο χώρο της κλωστοϋφαντουργίας.

"Η παραγωγική βάση της χώρας διαλύεται, - είπε - οι εντολές της ΕΕ επιτάσσουν μείωση κατά 50% του παραγωγικού και εργατικού δυναμικού στον κλάδο, δηλαδή μείωση των θέσεων εργασίας κατά 80.000. Εντείνεται η επίθεση που γίνεται, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, στις εργασιακές σχέσεις, στις συλλογικές συμβάσεις, στην ασφάλιση, στις ώρες απασχόλησης και σε μια σειρά άλλα δικαιώματα των εργαζομένων".

"Αντί να ενισχυθεί ο κλάδος με κλαδικές πολιτικές ανάπτυξης σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, ενισχύονται οι ιδιώτες για επενδύσεις σε "παραμεθόριες" λεγόμενες περιοχές, για να μεταφέρουν τα εργοστάσιά τους σε χώρες με φθηνότερο εργατικό κόστος, όπως η Αλβανία, η Βουλγαρία και τα Σκόπια", τόνισε, ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Θύμιος Ευθυμίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ