Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Σχέδια και προϋποθέσεις

Από τη μία ο Γιώργος Παπανδρέου θεωρεί βέβαιο και κύκλοι του διαδίδουν πως στη νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ "θα προσφέρει στο υπουργείο Εξωτερικών". Από την άλλη ο Θ. Πάγκαλος, θέλοντας να υπερασπιστεί το θώκο του ή να δυσκολέψει τη ζωή του Κ. Σημίτη, έχει "αμολήσει" "πληροφορίες", σύμφωνα με τις οποίες το "κατεστημένο της ΕΕ" ασκεί πιέσεις στον πρωθυπουργό για να του αφαιρέσει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εξωτερικών.

Η μάχη για τα κυβερνητικά πόστα, με χτυπήματα κάτω από τη μέση, ξεκίνησε ήδη στο ΠΑΣΟΚ. Αλλωστε, το (ξανα)μοίρασμα της κυβερνητικής πίτας αποτελεί και μια σοβαρή πλευρά του "νοήματος" των εκλογών, για το "εκσυγχρονισμένο" ΠΑΣΟΚ.

Ολα αυτά, βέβαια, με την προϋπόθεση πως ο δικομματισμός θα βγει ενισχυμένος και το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα κι επομένως - ελέω εκλογικού νόμου - αυτοδύναμη κυβέρνηση. Γιατί, αν ο δικομματισμός πάρει ένα γερό μπάτσο την επόμενη Κυριακή και πάνω απ' όλα αναδειχτεί ισχυρό το ΚΚΕ, να είστε σίγουροι ότι θα τα ξανασκεφθούν πολύ καλά όλα όσα σχεδιάζουν σήμερα, είτε έχουν είτε όχι αυτοδυναμία, είτε ο ένας "μονομάχος" είτε ο άλλος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ