Δευτέρα 9 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Τα δικαιολογητικά για τις γεωργικές επιδοτήσεις

Οδηγίες για τα δικαιολογητικά, που πρέπει να υποβάλλονται κατά την είσπραξη επιδοτήσεων ή αποζημιώσεων γεωργικής παραγωγής, δίνονται σε σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, που δόθηκε στη δημοσιότητα. Με τη συγκεκριμένη εγκύκλιο παρέχεται η δυνατότητα σε όσους δικαιούνται τέτοιου είδους επιδοτήσεις ή αποζημιώσεις να υποβάλλουν στις αρμόδιες υπηρεσίες για την καταβολή των επιδοτήσεων ή αποζημιώσεων υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 ή να προσκομίζουν επικυρωμένο από την αρμόδια ΔΟΥ αντίγραφο της πρώτης και τρίτης σελίδας του εντύπου Ε3 "Αναλυτικά στοιχεία φορολογίας εισοδήματος", που υποβάλλεται με την ετήσια δήλωση φορολογίας εισοδήματος.

Στη σχετική υπεύθυνη δήλωση οι δικαιούχοι επιδοτήσεων ή αποζημιώσεων θα δηλώνουν ότι:

  • Κατά το προηγούμενο οικονομικό έτος δηλώθηκε το καθαρό γεωργικό εισόδημα της συγκεκριμένης φυτικής ή ζωικής παραγωγής που επιδοτείται ή αποζημιώνεται, αν έχουν υποχρέωση υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος και σε ποια ΔΟΥ και τον ΑΦΜ τους.
  • Απόκτησαν γεωργικό εισόδημα, αλλά δεν έχουν υποχρέωση υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις πρέπει να αναγράφεται η ΔΟΥ που είναι αρμόδια για τη φορολογία των δικαιούχων των γεωργικών επιδοτήσεων ή αποζημιώσεων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ