Δευτέρα 2 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ - ΠΟΛΙΧΝΗ
Πλημμύρα εγκατάλειψης

Ενας 40χρονος πνίγηκε και πολλά σπίτια γέμισαν νερά, όταν ξεχείλισε ένας χείμαρρος

Μια δυνατή νεροποντή τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, στάθηκε ικανή να μετατρέψει σε λίμνη υποβαθμισμένες περιοχές της Πολίχνης και της Σταυρούπολης, όπου ένας χείμαρρος, που αποτελεί μόνιμο κίνδυνο, συνεχίζει να χάσκει ακάλυπτος, παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις των αρμοδίων.

Ενας 40χρονος πνίγηκε από τα ορμητικά νερά και πολλά σπίτια πλημμύρισαν. Πρόκειται για τον Αλέξανδρο Αμερικάνο,κάτοικο Σταυρούπολης, ο οποίος αγνοούνταν μετά την προσπάθειά του να μετακινήσει το ΙΧΕ αυτοκίνητό του, που ήταν σταθμευμένο κοντά στην άκρη ανοιχτού ρέματος που διασχίζει την περιοχή. Μετά από εκτεταμένες έρευνες βρέθηκε τελικά χτες το απόγευμα το πτώμα του μέσα σε ένα φρεάτιο.

Επίσης από υπερχείλιση του ίδιου χειμάρρου πλημμύρισαν αργά το βράδυ του Σαββάτου πολλά σπίτια στη Σταυρούπολη. Τα νερά από τους υπονόμους κατέκλυσαν αυλές και υπόγεια καθώς τα όμβρια ύδατα σε ορισμένα τμήματα χύνονται στο υπάρχον δίκτυο αποχέτευσης. Χτες τις πληγείσες περιοχές επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τους υποψήφιους βουλευτές του Κόμματος στην Α Θεσσαλονίκης Κώστα Κατσιάβαλο και Βασίλη Αχτσή.Το κλιμάκιο ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στην πλέον υποβαθμισμένη περιοχή της Σταυρούπολης. Οι κάτοικοι κατήγγειλαν την αδιαφορία της πολιτείας και της σημερινής Δημοτικής Αρχής και είπαν ότι οι υποσχέσεις που κατά καιρούς δίνονται από τους κυβερνώντες για το κλείσιμο του χειμάρρου, στη συνέχεια ξεχνιούνται. Ετσι, κάθε φορά που υπάρχει μεγάλη νεροποντή, κινδυνεύουν οι άνθρωποι στους δρόμους και στα σπίτια που βρίσκονται δίπλα στο ρέμα.

  • Στο μεταξύ νέα νεροποντή ξέσπασε χτες λίγο πριν τις 9 το βράδυ στη Θεσσαλονίκη. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε δεκάδες κλίσεις για πλημμυρισμένα υπόγεια και καταστήματα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ