Πέμπτη 8 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Πάρτε μέτρα για τη ζωή μας"

Η ασυδοσία των κατασκευαστών και η αδιαφορία της πολιτείας, οδηγούν σε έξαρση των θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων, εκτιμά το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας

Μπροστά στην έξαρση των εργατικών ατυχημάτων στις οικοδομές που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή της Πάτρας και στοίχισε ήδη τη ζωή σε έξι οικοδόμους, το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας,αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ, να αναλάβει πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της κατάστασης και να προκηρύξει 24ωρη απεργία για τις αρχές Σεπτέμβρη.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση: "βασικός παράγοντας της έξαρσης των ατυχημάτων που εμφανίζεται αυτό το διάστημα, αποτελεί η πολιτική λιτότητας και ανεργίας, που εφαρμόζεται χρόνια τώρα από τις κυβερνήσεις και τους πολιτικούς, που υπηρετούν το άδικο, απάνθρωπο καπιταλιστικό σύστημα. Μια πολιτική που φέρνει άγχος και ανασφάλεια στους εργαζόμενους και τους εξαναγκάζει να αποδέχονται οποιεσδήποτε συνθήκες εργασίας.

Επίσης η έξαρση των ατυχημάτων οφείλεται και στην προκλητική ασυδοσία των μεγάλων κατασκευαστικών εταιριών που επιδιώκουν τη μεγιστοποίηση του κέρδους με την κατάργηση των ήδη κατακτημένων εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, καθώς και στην αφάνταστη αδιαφορία των υπεύθυνων παραγόντων για την επίβλεψη και τήρηση των βασικών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στις οικοδομές".

Υπογραμμίζεται δε, ότι η πλημμελής παρακολούθηση, αλλά και η ανυπαρξία ουσιαστικών και αυστηρών μέτρων και ποινών στους κατ' επανάληψη παραβάτες - εργοδότες από τους αρμόδιους δημόσιους φορείς, έχουν διαμορφώσει μια πραγματικότητα πλήρους ανυποληψίας στους εργαζόμενους.

Το ΔΣ του Συνδικάτου με βάση αυτές τις εκτιμήσεις αποφάσισε: Να προχωρήσει σε απεργιακή κινητοποίηση, καταγγέλλοντας την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και την ασυδοσία των εταιριών και διεκδικώντας την ουσιαστική εφαρμογή και τήρηση - τουλάχιστον - της σχετικής νομοθεσίας και τη δραστηριοποίηση των μηχανισμών και φορέων της πολιτείας.Επίσης να στείλει επιστολή στο νομαρχιακό συμβούλιο με αίτημα να γίνει θέμα ειδικής συνεδρίασής του. Τέλος να αναλάβουν οι νομικοί σύμβουλοι του Συνδικάτου την παρακολούθηση της δικαστικής πορείας των ατυχημάτων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ