Σάββατο 3 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΡΗΤΗ
Τι μέτρα θα πάρετε;

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για τις καταστροφές από την τελευταία φωτιά στο νησί

"Η τελευταία πυρκαγιά στο νομό Ηρακλείου στην Κρήτη εκτός από τις ζημιές που προκάλεσε ανέδειξε και τις ανεπάρκειες των αρμόδιων τοπικών κρατικών αρχών σχετικά με την ετοιμότητά τους να επέμβουν έγκαιρα και να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την πυρκαγιά, ενώ ο κρατικός μηχανισμός δε φαίνεται να ενεργοποιείται, ώστε να καταγραφούν άμεσα οι ζημιές και να αποζημιωθούν οι πληγέντες". Αυτά τονίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Στριφτάρης και Στρατής Κόρακας σε ερώτηση που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Γεωργίας, Δημόσιας Τάξης, Εσωτερικών - Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, σχετικά με την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά στην Κρήτη.

Ειδικότερα στο κείμενο της ερώτησης οι βουλευτές επισημαίνουν ότι η τελευταία πυρκαγιά στην περιοχή των Κοινοτήτων Ροδιάς, Μαράθου, Τυλίσου και Δαμαστάς στο νομό Ηρακλείου Κρήτης προκάλεσε τεράστιες ζημιές. "Αξίζει να σημειωθεί, συνεχίζει η ερώτηση, ότι οι αγρότες της περιοχής έχουν δεχτεί συντριπτικό πλήγμα, καθώς κάηκαν δεκάδες χιλιάδες ελαιόδεντρα, ξινόδεντρα και άλλα οπωροφόρα δέντρα, αμπέλια, μελίσσια, κοπάδια ζώων και χιλιάδες καλλιεργήσιμα στρέμματα".

"Πολλά αγροτικά νοικοκυριά της περιοχής αντιμετωπίζουν πλέον το φάσμα της ολοκληρωτικής καταστροφής. Η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι τραγική και η βοήθεια του κράτους πρέπει να είναι άμεση", καταλήγει το κείμενο της ερώτησης.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν του υπουργούς:

  • Ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να καταγραφούν το ταχύτερο δυνατόν οι ζημιές και να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες;
  • Πώς σκέπτεται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση τις ελλείψεις και ανεπάρκειες του συστήματος πυροπροστασίας και ποια είναι τα μέτρα που πρόκειται να πάρει ώστε να ανέβει η αποτελεσματικότητα της παρέμβασης για την κατάσβεση των πυρκαγιών όταν αυτές εκδηλώνονται;

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ