Παρασκευή 2 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΜΑΔΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
Στη Βραζιλία δεν ταιριάζει το χάλκινο

Νιγηρία - Αργεντινή στον τελικό του ποδοσφαίρου. Νοκ άουτ η Βραζιλία και στο βόλεϊ ανδρών

Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Βραζιλίας θα πρέπει να περιμένει άλλα τέσσερα χρόνια για να διεκδικήσει το μοναδικό τρόπαιο που λείπει από τη συλλογή της, το χρυσό μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι "καριόκας" είχαν μοναδική ευκαιρία να βρεθούν στον τελικό του Σαββάτου με αντίπαλο την Αργεντινή, αλλά δεν υπολόγιζαν την... καρδιά των Νιγηριανών. Η Βραζιλία με γκολ του Κονσεϊάο (2, 36) και Μπεμπέτο 28, προηγήθηκε με 3 - 1. Οι Νιγηριανοί μείωσαν στο 81 με τον Ικπέμπα, ισοφάρισαν στο 89 με τον Κανού και ο ίδιος παίκτης έβαλε τέλος στο παιχνίδι στο 103 της παράτασης με σουτ από το ύψος της περιοχής. Οι Βραζιλιάνοι θα διεκδικήσουν το χάλκινο μετάλλιο στο μικρό τελικό με αντίπαλο την Πορτογαλία.

  • Η Γιουγκοσλαβία έκανε τη μεγάλη έκπληξη στο βόλεϊ, αφήνοντας εκτός ημιτελικής φάσης την Ολυμπιονίκη της Βαρκελώνης Βραζιλία. Οι "πλάβι" νίκησαν τους "καριόκας" με 3 - 2 σετ και στον ημιτελικό θα αντιμετωπίσουν την Ιταλία που απέκλεισε την Αργεντινή με 3 - 1. Στο δεύτερο ημιτελικό θα παίξουν η Ρωσία που νίκησε 3 - 0 την Κούβα, με την Ολλανδία που απέκλεισε τη Βουλγαρία με 3 - 1. Σε αγώνες για τις θέσεις 5 - 8, Ν. Κορέα - ΗΠΑ 3 - 0 και Πολωνία - Γερμανία 3 - 2.
  • Στο μπάσκετ γυναικών, η Αυστραλία απέκλεισε τη Ρωσία με 74 - 70 στην παράταση (64 - 64). Στους άλλους αγώνες: ΗΠΑ - Ιαπωνία 108 - 93, Ουκρανία - Ιταλία 59 - 50, Βραζιλία - Κούβα 101 - 69. Τα ζευγάρια των ημιτελικών: ΗΠΑ - Αυστραλία και Βραζιλία - Ουκρανία. Σε αγώνες κατάταξης: Ν. Κορέα - Καναδάς 88 - 79 και Κίνα - Ζαϊρ 91 - 67.
  • Γαλλία - Κροατία και Ισπανία - Σουηδία θα αναμετρηθούν στους ημιτελικούς του χάντμπολ ανδρών. Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής: Α όμιλος: Ρωσία - Ελβετία 30 - 23, Σουηδία - Κροατία 27 - 18, ΗΠΑ - Κουβέιτ 29 - 24. Β όμιλος: Ισπανία - Αίγυπτος 20 - 19, Γερμανία - Γαλλία 24 - 23, Βραζιλία - Αλγερία 20 -20. Ισπανία και Ολλανδία θα διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο στο χόκεϊ επί χόρτου ανδρών. Στους ημιτελικούς η Ισπανία νίκησε 2 - 1 την Αυστραλία και η Ολλανδία 3 - 1 τη Γερμανία.
  • Αυστραλία - Βρετανία στους άνδρες και ΗΠΑ - Τσεχία στις γυναίκες, θα διεκδικήσουν τα χρυσά μετάλλια στον τελικό του διπλού στο τένις.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ