Σάββατο 27 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
"Ρόκι" ο Κουβανός

Το σενάριο της ταινίας "Ρόκι" με τον Σιλβέστερ Σταλόνε θύμιζε η πρώτη αναμέτρηση πυγμάχων από τις ΗΠΑ και την Κούβα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα. Υπό τη μουσική υπόκρουση της ταινίας του Σταλόνε το αμερικανικό κοινό τα ...έδωσε όλα με ζητωκραυγές, αλλά και σφυρίγματα, βρισιές κατά του Κουβανού Μάικρο Ρομέρο, όμως μετά το ...άδοξο τέλος του Αμερικανού Ερικ Μορέλ (έχασε με χαρακτηριστική άνεση), έμειναν με την όρεξη.

Δε μασά τα λόγια του ο δεύτερος στα 100 μέτρα στο πρωτάθλημα των ΗΠΑ και μέλος της ομάδας σκυταλοδρομίας 4Χ100 Τζον Ντράμοντ. Τα έβαλε ανοιχτά με τον Καρλ Λιούις, δηλώνοντας: "Ο Καρλ έχει ήδη τρέξει σε τρεις Ολυμπιάδες. Ηρθε ο καιρός η Αμερική να ανακαλύψει πως υπάρχουν και άλλοι δρομείς ισάξιοί του. Στο κάτω κάτω της γραφής το παγκόσμιο ρεκόρ το έχει ο Μπάρελ και όχι αυτός".

Ο Μπατς Ρέινολτς παρομοίαζε τη δίκη του εναντίον της ΔΟΕ με την αντίστοιχη μάχη που έδινε ο Μοχάμεντ Αλι με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για να μην πολεμήσει στο Βιετνάμ: "Καθώς παρήλαυνα στην τελετή έναρξης και αντίκρισα τα πρόσωπα των δικαστών μου, είπα στον εαυτό μου δεν μπορούν να σε εμποδίσουν να βρίσκεσαι εδώ".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ