Σάββατο 20 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΡΙΤΗΣ
Στη μάχη της προετοιμασίας

Στο συλλαλητήριο κατά του ψευδεπίγραφου νομοσχεδίου για την ...ανεργία την Τρίτη, στις 8 μμ στην Κάνιγγος, καλούν συνδικάτα και οι οργανώσεις των συνταξιούχων. Συγκέντρωση και στην Πάτρα. Πικετοφορίες σε Θεσσαλονίκη, Βόλο. Διάβημα συνδικαλιστών χτες σε υπουργείο Εργασίας και Βουλή

Με περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς, προετοιμάζεται το συλλαλητήριο που οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων της Αθήνας,την Τρίτη 23 Ιούλη, στις 8 μμ στην πλατεία Κάνιγγος, ενάντια στο εκτρωματικό νομοσχέδιο για την ...ανεργία, το οποίο την ίδια μέρα μπαίνει για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή.

Χτες πολυμελής αντιπροσωπεία συνδικαλιστών πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στον υφυπουργό Εργασίας Λ. Κανελλόπουλο,στον οποίο εξέφρασε κατηγορηματική αντίθεση με το νομοσχέδιο αυτό και ζήτησε την απόσυρσή του.

Χαρακτηριστική ήταν η απάντηση του Λ. Κανελλόπουλου, ο οποίος, αν και έπλεξε το εγκώμιο του νομοσχεδίου, παραδέχτηκε ουσιαστικά την αναποτελεσματικότητά του στο μέτωπο της αντιμετώπισης της ανεργίας. "Δεν αποτελεί - είπε - το νομοσχέδιο αυτό απάντηση στην αντιμετώπιση της ανεργίας και της λαθρομετανάστευσης. Ο χρόνος θα δείξει αν θα αποδώσει".Ο ίδιος ομολόγησε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται και ασφαλιστικό νομοσχέδιο,όταν κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα συνδικαλιστών οικοδόμων για το αν και πότε πρόκειται να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις για την αντιμετώπιση ασφαλιστικών προβλημάτων του κλάδου.

Ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Γ. Μαυρίκος,επισήμανε στον υφυπουργό τους λόγους της αντίθεσης με το νομοσχέδιο, τονίζοντας ότι: Ανοίγει ο δρόμος για την ουσιαστική κατάργηση του επιδόματος ανεργίας. Μπαίνει στο περιθώριο η δημόσια τεχνική κι επαγγελματική εκπαίδευση. Θεσμοθετούνται τα ιδιωτικά γραφεία ευρέσεως εργασίας. Υπονομεύεται η κοινωνική ασφάλιση, με την απαλλαγή εργοδοτών από ασφαλιστικές εισφορές. Δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα των αλλοδαπών εργαζομένων κλπ.

Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία κατευθύνθηκε στη Βουλή, όπου επέδωσε υπόμνημα διαμαρτυρίας στα κόμματα, ενώ συναντήθηκε με τον βουλευτή του ΚΚΕ Γερ. Αραβανή ο οποίος δήλωσε ότι το ΚΚΕ θα στηρίξει τα αιτήματα του συνδικαλιστικού κινήματος και θα δώσει τη μάχη μέσα στη Βουλή, προβάλλοντας τη δική του πολιτική και τις προτάσεις του για την αντιμετώπιση της ανεργίας και των προβλημάτων των αλλοδαπών εργατών.

Στο συλλαλητήριο της Τρίτης καλεί, με ανακοίνωσή της, η Συντονιστική Επιτροπή Συνταξιουχικών Οργανώσεων.Επίσης η Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας,η οποία σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει τον κυβερνητικό εμπαιγμό και ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου, καθώς και ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων - Επιδοματιούχων ΙΚΑ Αθήνας, Πειραιά και Περιχώρων.

Το Συνδικάτο Κατεργασίας Ξύλου Ν. Αττικής,ακόμη, καταγγέλλει το ψευδεπίγραφο νομοσχέδιο και καλεί στο συλλαλητήριο.

Θεσσαλονίκη - Βόλος

Πικετοφορία διαμαρτυρίας ενάντια στο ψευδεπίγραφο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ανεργία, διοργανώνουν την Τρίτη 23 Ιουλίου και τα πρωτοβάθμια σωματεία της Θεσσαλονίκης. Η πικετοφορία θα ξεκινήσει στις 7.30 το απόγευμα από την πλατεία Δικαστηρίων.

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Εργατοϋπαλληλικών Σωματείων Θεσσαλονίκης τονίζει πως η νέα αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης αποτελεί βόμβα στα θεμέλια της κοινωνικής ασφάλισης, απαλλάσσει τους εργοδότες από τις ασφαλιστικές εισφορές και διαλύει τη δημόσια επαγγελματική εκπαίδευση.

"Το πρόβλημα της ανεργίας - δήλωσε χτες "Ρ" ο γγ του ΕΚΘ, Βασίλης Ρέβας - δεν αντιμετωπίζεται με τέτοιου είδους νόμους, αλλά με μέτρα που να ενισχύουν την παραγωγή για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Θεωρώ πως μόνο μέσα από ένα ευρύ μέτωπο αγώνα μπορεί να ανατραπεί η αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και να αντιμετωπιστεί το τεράστιο πρόβλημα της απασχόλησης".

Προσπάθεια εξαπάτησης των εργαζομένων και "ληστεία με το νόμο", χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο περί ανεργίας το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης και καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν μαζικά στην πικετοφορία της Τρίτης. Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε ο συνδυασμός της Ταξικής Ενότητας του Συνδικάτου Κατεργασίας Ξύλου.

- Πικετοφορία οργανώνει και στο Βόλο η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών.Θα ξεκινήσει στις 8 μμ από Δημητριάδος και Αντωνοπούλου.

Στην Πάτρα

"Το νομοσχέδιο, που μπήκε στη Βουλή καλοκαιριάτικα και το βαφτίζουν "για την καταπολέμηση της ανεργίας", αποτελεί έκτρωμα ναυτεργατικής διαστροφής. Αποτελεί την "καθαρή" λύση της κυβέρνησης Σημίτη για τους ανέργους", τονίζει σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Πάτρας,η οποία οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη στις 8.30 μμ στο Εργατικό Κέντρο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρεμβάσεις σε διάφορες πόλεις(2013-01-25 00:00:00.0)
Πικετοφορίες κι άλλες εκδηλώσεις(2002-09-04 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(1997-06-04 00:00:00.0)
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ εργαζομένων στην Αθήνα(1996-07-23 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο την Τρίτη στην Αθήνα(1996-07-21 00:00:00.0)
Αγωνιστική "υποδοχή"!(1996-07-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ