Τρίτη 16 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απεργία στις λαϊκές αγορές

Συνεχίζεται και σήμερα η απεργία των πωλητών λαϊκών αγορών όλης της χώρας, που ξεκίνησε χτες και πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ) Αρ. Γκολέμας.Οι επαγγελματίες πωλητές λαϊκών αγορών, που αποτελούν το 60% του δυναμικού που εργάζεται σ' αυτές και διακινούν το 70% των κατηγοριών των προϊόντων, πραγματοποιούν σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών και στη συνέχεια πορεία προς το υπουργείο Εμπορίου στην πλατεία Κάνιγγος, ζητώντας:

  • Να μην εκδίδονται επαγγελματικές άδειες από τους δήμους.
  • Την κατάργηση της προείσπραξης του ετήσιου φόρου που καταβάλουν οι επαγγελματίες πωλητές λαϊκών αγορών και του προστίμου για όσους δεν κατέβαλαν μέχρι τις 21 Μάρτη το φόρο και το περιθώριο εξόφλησης μέχρι το τέλος του χρόνου, πράγμα για το οποίο έχει δεσμευτεί, μόνο φραστικά όμως, στο παρελθόν ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Ανωμερίτης, κατά τη διάρκεια συναντήσεών του με εκπροσώπους του κλάδου
  • Να έχουν ίση μεταχείριση και ίσια δικαιώματα με τους παραγωγούς πωλητές λαϊκών αγορών, για τους οποίους όπως καταγγέλλει ο Αρ. Γκολέμας το 80% από τους αποκαλούμενους "παραγωγούς" πωλητές στην πραγματικότητα δεν είναι παραγωγοί.
  • Να δοθούν επαγγελματικές άδειες και στους πλανόδιους πωλητές.

Ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών και πρόεδρος της 4ης λαϊκής αγοράς της Αθήνας Αρ. Γκολέμας, μιλώντας στο "Ρ", κατήγγειλε ότι στόχος της κυβερνητικής πολιτικής είναι ο αφανισμός των πωλητών λαϊκών αγορών και το σπρώξιμο των καταναλωτών στα σούπερ μάρκετ, στα πλαίσια της εφαρμογής των επιταγών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ