Τρίτη 9 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Την "πληρώνουν" και αυτοί

Υπό το πρόσχημα της βλάβης, που δήθεν προκαλούν στον τουρισμό οι κινητοποιήσεις των ναυτεργατών, ξετυλίχτηκε το περασμένο Σάββατο στο Ναύπλιο η επίθεση των "αγανακτισμένων πολιτών" ενάντια σε όσους επιχείρησαν να εμποδίσουν τον κατάπλου του πειρατικού κρουαζιερόπλοιου "Μάρκο Πόλο"! Με το ίδιο πρόσχημα εμφανίστηκε στο πλευρό της αμερικανικής πλοιοκτήτριας εταιρίας "Οριαν Λάινς" ο πρόεδρος των ξενοδόχων σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου!

Τίποτα το ψευδέστερο από τους ισχυρισμούς αυτούς. Οχι μόνο, γιατί στην προκειμένη περίπτωση ο τουρισμός γίνεται στο κρουαζιερόπλοιο και όχι στο Ναύπλιο, όπου οι τουρίστες δεν προφταίνουν να αγοράσουν ούτε τσολιαδάκι. Αλλά, κυρίως γιατί ο τουρισμός δεν μπορεί να βασίζεται στην πειρατεία και δεν μπορεί να ανταλλάσσεται με την παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων και την αγνόηση ακόμα και ζητημάτων ασφάλειας της χώρας.

Εξάλλου, η συρρίκνωση της ναυτιλίας συνεπάγεται ένα τεράστιο κόστος για την εθνική οικονομία και την απασχόληση, το οποίο δεν πληρώνουν μόνον οι ναυτεργάτες, αλλά και οι επαγγελματίες και οι έμποροι.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ