Συνεχίζονται με επιτυχία και παρά τα εμπόδια από το επίσημο ελληνικό κράτος οι εκδηλώσεις φιλίας και προσέγγισης των λαών Ελλάδας και Τουρκίας που διοργανώνονται στις δύο όχθες του Αιγαίου από τους "Δημοσιογράφους για την ειρήνη στο Αιγαίο".
Για το επόμενο διάστημα έχουν προγραμματίσει τις παρακάτω εκδηλώσεις, είτε σε ελληνικά νησιά είτε στα απέναντι παράλια:
Το διήμερο 29 - 30 Ιούνη θα γίνουν φιλειρηνικές εκδηλώσεις στη Λέσβο όπου θα πάρουν μέρος και Τούρκοι δήμαρχοι από τα απέναντι παράλια. Το τριήμερο 12 - 14 Ιούλη θα γίνουν φιλειρηνικές εκδηλώσεις στη Χίο
Στην άλλη όχθη του Αιγαίου, στην τουρκική πλευρά, στα Αλάτσατα απέναντι από τη Χίο προγραμματίζεται από τις 28 Ιούνη μέχρι τις 2 Ιούλη διεθνές Παιδικό Φεστιβάλ Θεάτρου, όπου θα πάρουν μέρος και φορείς από τη Χίο.