Σάββατο 22 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΛΕΣΒΟΣ
Καθυστερεί η δακοκτονία

Ερώτηση του ΚΚΕ

Σοβαρές καταστροφές φοβούνται και φέτος οι ελαιοπαραγωγοί του Ν. Ηρακλείου καθώς, όπως και πέρσι, ήδη καθυστέρησαν να αρχίσουν οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς. Το ίδιο πρόβλημα, καθυστέρησης στην έναρξη της δακοκτονίας αντιμετωπίζουν και οι ελαιοπαραγωγοί του Ν. Λέσβου. Το πρόβλημα που βασανίζει τους ελαιοπαραγωγούς έφεραν στη Βουλή με ερώτηση οι βουλευτές του ΚΚΕ, Στρατής Κόρακας και Σπύρος Στριφτάρης,οι οποίοι ερωτούν τον υπουργό Γεωργίας για το ποιος ευθύνεται για την απαράδεκτη καθυστέρηση και ποιος θα πληρώσει, τελικά, ενδεχόμενη ζημιά στους ελαιοπαραγωγούς.

Σχετικά με τους ελαιοπαραγωγούς Ηρακλείου,υπενθυμίζεται ότι πέρσι, πέραν της καθυστέρησης, χρησιμοποιήθηκαν και φάρμακα με ληγμένη ημερομηνία με αποτέλεσμα το πρόγραμμα να αποτύχει και οι ελαιοπαραγωγοί να υποστούν μεγάλη ζημιά χάνοντας σημαντικό μέρος της παραγωγής τους. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώθηκε πρόσφατα και από τον υπουργό Γεωργίας Στέφανο Τζουμάκα που, ευρισκόμενος στο Ηράκλειο, έκανε λόγο για απάτες των εταιριών και ευθύνες των φορέων που εμπλέκονται με το πρόγραμμα καταπολέμησης του δάκου.

Οπως είναι γνωστό, επίσης, κάθε χρόνο η δακοκτονία αρχίζει από τα τέλη Μάη αρχές Ιούνη το αργότερο. Ομως, φέτος μόλις τώρα, ανακοινώθηκε η πρόσκληση για πρόσληψη προσωπικού δακοκτονίας.

Αυτό, για το Νομό Λέσβου,σημειώνεται στην ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ, σημαίνει ότι η δακοκτονία θα καθυστερήσει να αρχίσει. Κι αυτό μπορεί να αποβεί μοιραίο για τη φετινή σοδειά λόγω μη έγκαιρου ψεκασμού, καθώς αναμένεται, στη Λέσβο, μια καλή σοδειά μετά από την περυσινή ιδιαίτερα φτωχή σοδειά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ