Σάββατο 1 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΙ: Ο "Ριζοσπάστης" συγκαταλέγεται μεταξύ των επιλεχθέντων εφημερίδων για τη δημοσίευση ισολογισμών ΑΕ και ΕΠΕ, καθώς και για την πρόσκληση γενικών συνελεύσεων των εταιριών αυτών, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης.

ΕΠΙΤΟΚΙΑ: Νέα μειωμένα επιτόκια καταθέσεων ανακοίνωσε η Τράπεζα Κεντρικής Ελλάδος. Οι καταθέσεις του απλού ταμιευτηρίου μέχρι 1 εκατ. δρχ. λαμβάνουν τόκο 12,5% και 13% από 1 μέχρι 10 εκατ. δρχ. Τα νέα επιτόκια θα ισχύσουν από την ερχόμενη Τρίτη, 4 Ιούνη.

ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΠΙΣΤΗ: Σε από κοινού δημιουργία πιστωτικής κάρτας (co branded) προχωρούν η Τράπεζα Πειραιώς και η εταιρία ηλεκτρικών ειδών "Κωτσόβολος". Η νέα κάρτα είναι τύπου "Βίζα" και ονομάζεται "Κάπα Visa".

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ: Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 9 δισ. δρχ. αποφάσισε η γενική συνέλευση της Τράπεζας Πειραιώς. Η αύξηση θα γίνει με κεφαλαιοποίηση (μετοχοποίηση) αποθεματικών και αύξηση της ονομαστικής αξίας των 4 εκατ. παλαιών μετοχών από 240 σε 1.200 δρχ. η μια και με έκδοση και δωρεάν διανομή 800 χιλ. νέων μετοχών ονομαστικής αξίας 1.200 δρχ. στους παλαιούς μετόχους σε αναλογία 2 νέες προς 10 παλαιές. Η αύξηση θα γίνει επίσης με καταβολή μετρητών ύψους 9 δισ. δρχ. και παράλληλη έκδοση 3,6 νέων εκατ. μετοχών και τιμή διάθεσης 2.500 δρχ. η κάθε μια με προτίμηση - εφόσον εκδηλωθεί ενδιαφέρον - 9 προς 10 στους παλαιούς μετόχους. Η γενική συνέλευση αποφάσισε, επίσης, τη διανομή μερίσματος ύψους 250 δρχ. ανά μετοχή για τη χρήση του 1995. Με την ολοκλήρωση των εργασιών, τα ίδια κεφάλαια της Τράπεζας Πειραιώς θα φτάσουν τα 21 δισ. δρχ., ενώ το ποσό της αύξησης των κεφαλαίων θα χρησιμοποιηθεί για χρηματοδοτικά και επενδυτικά προγράμματα της τράπεζας.

ΝΟΜΟΙ: Πρεσβείες και προξενεία ιδρύονται από την κυβέρνηση σε σειρά νέων χωρών των αποσχισθεισών Δημοκρατιών της ΕΣΣΔ και της Γιουγκοσλαβίας. Επ' αυτού, ο νόμος 2398 δημοσιεύεται στο πρώτο τεύχος του ΦΕΚ 89 της 27ης Μάη 1996.

ΕΜΠΟΡΙΟ: Διαγωνισμό βιτρίνας, από τις 30 Ιούνη μέχρι τις 7 Ιούλη, στα πλαίσια της Ναυτικής Βδομάδας, διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά, σε συνεργασία με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο της πόλης. Τα κριτήρια επιλογής είναι θάλασσα - ναυτική ιστορία, αισθητική εμφάνιση και εμπορικότητα. Στις βιτρίνες που θα διακριθούν θα δοθούν τρία βραβεία και τρεις έπαινοι, ενώ θα δοθούν αναμνηστικές περγαμηνές σε όλους τους συμμετασχόντες. Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλλονται στα γραφεία του συλλόγου, Λουδοβίκου 1, μέχρι 28 Ιούνη 1996.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ