Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων. Μεγάλη συγκέντρωση των γιατρών στη Θεσσαλονίκη
Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας, για τον αναβρασμό που επικρατεί τελευταία στα νοσοκομεία, κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπ. Στριφτάρης.Η κυβέρνηση αρνείται να ικανοποιήσει δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στο χώρο της υγείας. Τα νοσοκομεία της χώρας λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας με αποτέλεσμα να εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά.
Ο Σπ. Στριφτάρης ερωτά τον υπουργό Α. Πεπονή,τι μέτρα θα πάρει για να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στην υγεία.
Η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) στη χτεσινοβραδινή της συνεδρίαση αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, όπως είχε αποφασίσει το Γενικό Συμβούλιο.
Σε χτεσινή ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ τονίζει: "Συνεχίζουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις, μιας και οι προτάσεις του υπουργείου Υγείας δε δίνουν απάντηση στα οξυμένα προβλήματα των γιατρών όπως απαιτεί η συγκυρία".
Σύμφωνα, λοιπόν, με τις αποφάσεις της ΟΕΝΓΕ σήμερα γίνονται πανελλαδικές τετράωρες στάσεις εργασίας (9 π.μ. - 1 μ.μ.), ενώ την επόμενη βδομάδα θα γίνει τετραήμερη απεργία (4-7 Ιούνη 1996). Αποφάσεις με το ίδιο αγωνιστικό πλαίσιο πήρε και η ΕΙΝΑΠ.
Καθολική ήταν η συμμετοχή των νοσοκομειακών γιατρών της Θεσσαλονίκης στη χτεσινή κινητοποίηση στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας του νομού, καθώς και στην απεργιακή συγκέντρωση του κλάδου που έγινε στο ΑΧΕΠΑ. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια αποφασίστηκε πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας -Θράκης που ματαιώθηκε λόγω της βροχής.
Στη συγκέντρωση μίλησε ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Μακεδονίας Β. Μάκρος και κάλεσε τους γιατρούς να συνεχίσουν τον αγώνα τους. Συγκεκριμένα απαιτούν να τους αποδοθούν όλα τα επιδόματα που δίνονται και στους άλλους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας, όπως ορίζει ο νόμος και να προχωρήσει η διαμόρφωση του νέου μισθολογίου. Επίσης σε ό,τι αφορά τα θεσμικά αιτήματα απαιτούν την ολοκλήρωση της εφαρμογής του ΕΣΥ δηλαδή, πλήρη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με οικογενειακό γιατρό και Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου, ποιοτική αναβάθμιση της δευτεροβάθμιας φροντίδας, ανάπτυξη της τριτοβάθμιας φροντίδας, υπηρεσίες δημόσιας υγείας.
Συστρατευμένοι στον αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών είναι και οι ειδικευόμενοι γιατροί της Θεσσαλονίκης.