Σάββατο 18 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μουσικά δρώμενα

Εναν σημαντικό μουσικό, σολίστ και παιδαγωγό, τον Νίκο Κορατζίνο θα τιμήσει η Λυρική με συναυλία, σήμερα (8.30μμ), στο θέατρο "Ολύμπια". Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρωτότυπα έργα για κόρνα και κρουστά και μεταγραφές δημοφιλών θεμάτων από όπερες των Τσαϊκόφσκι, Βιβάλντι, Μότσαρτ, Μέντελσον, Βέρντι, Μπαχ, Μπιζέ, Χατσατουριάν, Κορατζίνου κ. ά.

Στο "Ολύμπια" τη Δευτέρα (9.15μμ), μετά από 60 χρόνια σιωπής, θα εμφανιστεί η Αθηναϊκή Χορωδία Μαντολινάτας Εξαρχείων - Νεαπόλεως "Διονύσιος Λαυράγκας" με διεύθυνση Θ. Σερμιέ. Θ' ακουστούν έργα Κόκκινου, Λαυράγκα, Λαμπελέτ και Ξανθόπουλου.

  • Στην αίθουσα συναυλιών "Φ. Νάκας" (Ιπποκράτους 41) σήμερα (7μμ) θα δώσει ρεσιτάλ πιάνου η Ιωάννα - Μαρία Αβραάμ,ενώ τη Δευτέρα (9μμ), στο "Ατενέουμ" (Αμερικής 8), η πιανίστα Ελενα Χούντα θα παρουσιάσει έργα Μπετόβεν, Λιστ, Ραχμάνινοφ και Γκέρσουιν.
  • Αυθεντικά Αγραφιώτικα τραγούδια και χοροί σήμερα (6.30μμ), στο "Σπόρτιγκ", στην Παναγραφιώτικη Εκδήλωση των Συλλόγων Αργιθεατών και Απεραντίων Αθήνας και της Ενωσης Αγραφιώτικων Χωριών Ν. Καρδίτσας. Συμμετέχουν πάνω από 80 τοπικοί σύλλογοι, δέκα χορευτικά συγκροτήματα και τρεις ορχήστρες με Αγραφιώτες οργανοπαίχτες.
  • Σήμερα (7μμ) ο Πανελλαδικός Μουσικοχορευτικός Ομιλος "Οι Ρίζες" διοργανώνει το 2ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού, στο κλειστό γυμναστήριο του Λόφου Στρέφη (Πουλχερίας 7).
  • Τετραήμερο εκδηλώσεων (18-21/5) διοργανώνει ο Δήμος Ανω Λιοσίων στην αίθουσα του Δημαρχείου "Μελίνα Μερκούρη". Αύριο προβλέπεται ρεσιτάλ κοντραμπάσο, την Κυριακή συναυλία του Μ. Ρακιτζή,τη Δευτέρα του Δημήτρη Μητροπάνου,την Τρίτη των Δόμνα Σαμίου - Χρόνη Αηδονίδη με τα "Τραγούδια της Ανοιξης". Στο τετραήμερο περιλαμβάνονται εκθέσεις ζωγραφικής και κεραμικής, μουσικές και χορευτικές παραστάσεις τοπικών συγκροτημάτων, αθλητισμός, συζήτηση για τα ναρκωτικά κ. ά.
  • Αύριο (8.30μμ), στον κήπο του Μουσείου Λαϊκών Οργάνων (Διογένους 1-3, Πλάκα) θα παρουσιαστούν οι βραβευμένοι στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Μουσικούς Αγώνες, που διοργάνωσε το υπουργείο Παιδείας.
  • Στο "Μπαράκι του Βασίλη" (Ζ. Πηγής 98) οι μουσικές βραδιές συνεχίζονται απόψε με τους Κατ. Παπαδοπούλου, Περ. Παπαπετρόπουλο, Σωκρ. Σινόπουλο και μουσική της Ανατολικής Μεσογείου.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ