Τετάρτη 15 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Λυρικές εξορμήσεις

Στην επαρχία και την Κύπρο εξορμά η Λυρική Σκηνή με ένα πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει παραστάσεις όπερας, μπαλέτου και μελοδραματικές βραδιές. Παράλληλα, το Στούντιο Οπερας της ΕΛΣ θα παρουσιάσει την όπερα - μπούφα του Μότσαρτ "Ετσι κάνουν όλες" στις 17, 19 και 22 Μάη (8μ.μ.). Είναι το πρώτο έργο της ομάδας καλλιτεχνών του στούντιο, το οποίο θα αρχίσει να λειτουργεί από τον Οκτώβρη. Η όπερα ανεβαίνει σε μουσική διεύθυνση των Μάρκου Τσέτσου (17, 19/5) και Γιώργου Αραβίδη (22/5), σκηνοθεσία της Κάρμεν Ρουγγέρη και σκηνικά - κοστούμια της Χριστίνας Κουλουμπή.Σε κάθε παράσταση οι ερμηνευτές θα είναι διαφορετικοί.

Στο πλαίσιο της εκτός Αθηνών εξόρμησης της ΕΛΣ, που πραγματοποιείται με τη συνεργασία των τοπικών δήμων και συλλόγων, απόψε το Μπαλέτο της ΕΛΣ θα εμφανιστεί στο κινηματοθέατρο "Γαλαξίας" της Λάρισας,ενώ θ' ακολουθήσει η παράσταση, που θα δώσει στις 30/5 στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου.Στις 19/5 ηΟρχήστρα Δωματίου της ΕΛΣ θα παρουσιάσει έργα Βιβάλντι στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας,ενώ στη 1 και 2 του Ιούνη στο θέατρο "Τριανόν" του Ναυπλίου θα παρουσιαστεί η όπερα για παιδιά του Μότσαρτ "Βαστιανός και Βαστιανή".Στις 8/6 θα πραγματοποιήσει μελοδραματική βραδιά στη Χαλκίδα (Φρούριο Κανήθου), ενώ στις 28 και 30/6 η ΕΛΣ θα παρουσιάσει την όπερα του Ροσίνι "Ο Κουρέας της Σεβίλλης" στο θέατρο "Κούλε" του Ηρακλείου.

Ακολουθούν βραδιά όπερας από τη Χορωδία και σολίστ της ΕΛΣ στο υπαίθριοΘέατρο Σίβηρης,στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κασσάνδρας (24/7), καθώς και στο πλαίσιο του Χορωδιακού Φεστιβάλ Λάρισας (12/10) και παραστάσεις με τον"Κουρέα της Σεβίλλης" στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας (22 - 26/10).

Το Σεπτέμβρη, εξάλλου, (19, 21/9) η Λυρική Σκηνή, σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού Κύπρου, θα δώσει δύο παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.

Στην Αθήνα, εξάλλου, στις 18 του Μάη (8.30μ.μ.) η ΕΛΣ θα πραγματοποιήσει τιμητική συναυλία, αφιερωμένη στον μουσικό, σολίστ και παιδαγωγό Νίκο Κορατζίνο,ενώ στις 20/5 (9.15μ.μ.) σε συνεργασία με το δήμο Αθηναίων διοργανώνει συναυλία με την Αθηναϊκή Χορωδία Μαντολινάτα Εξαρχείων - Νεαπόλεως "Ο Διονύσιος Λαυράγκας".Είναι η πρώτη εμφάνισή της στο αθηναϊκό κοινό, μετά από 60 χρόνια σιωπής. Θα ακουστούν έργα των Κόκκινου, Λαυράγκα, Λαμπελέτ και Ξανθόπουλου. Ακολουθούν η συναυλία της Ορχήστρας Δωματίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στις 21/5 (8μ.μ.) με κοντσέρτα του Βιβάλντι, καθώς και δύο βραδιές χορού (24 και 26/5, 8.30μ.μ.), σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο. Θα φιλοξενηθούν δύο συγκροτήματα σύγχρονου χορού από την Ιταλία, των χορογράφων Εντζο Κόζιμι και Μάσιμο Μορικόνε.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org